J. B. | 14. 6. 2023, 10:04

Zahteva po pregledu mobilnih telefonov? 'Izdajalec' znotraj stranke? Vukovićeva na odstrelu? Golob pojasnil vse

Jure Makovec/Bobo

Na eni strani govorice o vse večjih razprtijah, na drugi besede o nikdar večji homogenosti.

Portal Požareport je v torek poročal o domnevnih nesoglasjih znotraj stranke Gibanje Svoboda. Odnosi naj bi bili tako zelo načeti, da naj bi Vesna Vuković, generalna sekretarka stranke, trepetala celo za svojo službo, je trdil omenjeni portal.

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Golob ji že išče službo na Telekomu Slovenije," je bilo mogoče prebrati, vse to pa naj bi izviralo iz želje Vukovićeve, da bi pregledala mobilne telefone poslancev stranke Gibanje Svoboda, in sicer v želji, da bi ugotovila, kdo je vir Mete Roglič, novinarke portala N1.

Na govorice se je odzval tudi Robert Golob, predsednik največje koalicijske stranke in vlade, ki je med obiskom Dunaja odločno zavrnil namigovanja.

"Ne, to ne drži," je za N1 poudaril Robert Golob in odgovoril na vprašanje, ali res del strankine poslanske skupine zahteva odhod Vesne Vuković: "Tudi za to prvič slišim. V zadnjem času se pojavlja veliko polresnic, manipulacij in govoric, da je stranka navznoter sprta. Nič ne bi moglo biti dlje od tega. Kljub temu, da smo najmlajša stranka, smo najbolj kohezivni, sploh med koalicijskimi strankami. To se je izkazalo tudi na današnji seji poslanske skupine, na kateri mene zaradi obiska na Dunaju ni bilo, poslanci pa so te govorice enotno zavrnili. Želel bi si, da bi bile vse stranke tako enotne, kot je Svoboda. Na našo srečo mi smo."