M.P./STA | 22. 7. 2022, 16:45

Govori se, da je na delu požigalec. Imamo odgovore policije

Bobo/fotomontaža

V zvezi s požari na Krasu se pojavljajo različni namigi in ugibanja o tem, da je bil ogenj podtaknjen. Uradni organi trenutno preverjajo vsako informacijo o tem. Kaj so do zdaj ugotovili?

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav sta obiskala štab civilne zaščite v Kostanjevici na Krasu. 

Tudi o namigih o namernih požigih

Bobnarjeva je v izjavi za javnost povedala, da se je prišla pogovorit s sodelavci, ki že en teden skupaj z ostalimi deležniki bijejo bitko, da bi se lahko življenje vrnilo v stare tirnice. Pa tudi zato, da izkaže svojo moralno podporo in občudovanje.

Ministrica je med drugim je napovedala nakup novega helikopterja. Kot je pojasnila, bo namenjen za pomoč pri gašenju, pa tudi za nujno medicinsko pomoč in reševanje v gorah.

Ministrica je med drugim je napovedala nakup novega helikopterja. Kot je pojasnila, bo namenjen za pomoč pri gašenju, pa tudi za nujno medicinsko pomoč in reševanje v gorah.

Bobo

Glede namigov, ki jih policija prejema o morebitnih namernih požigih, je Bobnarjeva povedala, da vsako informacijo preverijo in pozivajo vse, ki karkoli opazijo, da jim to tudi sporočijo.

Za kakšne namige je šlo?

Med drugim so prejeli namige o neznancu na vespi, o najdenem kozarcu z netilnim sredstvom in vozniku z novomeškimi registrskimi oznakami, ki je odpeljal s kraja. "Za zdaj so se vse informacije izkazale za neresnične," je povedala.

Fotografija kozarca z domnevno vnetljivo vsebino.

Fotografija kozarca z domnevno vnetljivo vsebino.

Facebook

So pa na enem od začetnih pogorišč našli odvrženo staro steklovino, ki bi v kombinaciji z vremenom lahko bila kriva za to, da je zagorelo. Policija zagotavlja tudi, da varuje evakuirane vasi, da ne bi prihajalo do premoženjske kriminalitete.

Šef policije: Za zdaj ni nobenih dokazov o namernih požigih 

"Vsako informacijo zelo temeljito preverimo in lahko vas pomirim, da so se do zdaj še vse pokazale za neresnične," pa je dejal Lindav.

Pojasnil je tudi namige glede voznika vespe: "Dobili so tega voznika – izkazalo se je, da je domačin, ki je avto kupil v Novem mestu."

O najdbah kozarcev pa je dejal: "Preverjali so tudi informacije o najdbah kozarcev, ki naj bi bili polnjeni z neko vnetljivo snovjo. Po mojih informacijah je Nacionalni forenzični laboratorij to zadevo že pogledal in ne gre za vnetljivo snov."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord