8. 5. 2023, 21:24 | Vir: STA

Gradnja zaključena, v dom pa se ne morejo vseliti: kaj je razlog?

Žiga Živulović j.r./Bobo

Upajo, da bodo vrata za prve stanovalce odprli do jeseni. 

Gradnja SeneCura doma starejših občanov v Pivki je končana, je povedala poslovna direktorica SeneCure za Slovenijo Sanda M. Gavranovič. Želijo si, da bi lahko jeseni sprejeli prve stanovalce, prostora bo za 60 do 70 stanovalcev, med njimi bo takih s koncesijo 65. Vendar trenutno še nimajo zaposlenih.

V fazi pridobivanja dovoljenj za začetek delovanja

Dom ima 50 enoposteljnih in deset dvoposteljnih sob ter t. i. Oazo. Slednja je koncept večposteljne sobe, ki kljub temu zagotavlja intimnost, omogoča pa drugačen pristop pri oskrbi in zdravstveni negi stanovalcev, ki so popolnoma odvisni od pomoči, je predstavila direktorica vseh treh poslovnih enot v Sloveniji Marija Tavželj.

Žiga Živulovič jr./Bobo

V pritličju doma so urejene ambulante, delovne terapije in fizioterapije, kuhinja z jedilnico ter prostori uprave. Prvo nadstropje je namenjeno stanovalcem z demenco, tam sta urejena dva oddelka s po 12 namestitvami. V drugem nadstropju sta bivalno-negovalni oddelek in Oaza.

V teku postopki zaposlovanja novih sodelavcev

O višini investicije Gavranovičeva ni želela govoriti, ker ostaja poslovna skrivnost. Želijo pa si, da bi dom lahko kar najhitreje odprli, saj je škoda, da dokončan stoji in čaka na prve stanovalce.

"Obljubljamo prijetno in sodobno opremljeno delovno okolje, kjer bodo znanje in izkušnje naših novih sodelavcev cenjeni in spoštovani," je še dejala direktorica novega doma v Pivki in dodala, da bo pri njih zaposlenih predvidoma 35 različnih poklicev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol