R. K. | 3. 10. 2022, 10:28

Gregor Bezenšek od kandidature za predsednika odstopil zaradi groženj

Posnetek zaslona/novinarska konferenca/Gregor Bezenšek

Kot je dejal vodja Bezenškovega volilnega štaba, so bile grožnje resne in konkretne, v kratkem pa jih nameravajo prijaviti tudi uradnim inštitucijam.

Gregor Bezenšek mlajši je na novinarski konferenci pojasnil razloge za svoj odstop od kandidature za predsednika republike. Na to odločitev so po njegovih besedah vplivale predvsem grožnje, ki jo jih bili on in njegova družina delelžni v zadnjem tednu.

Bezenšek je na novinarski konferenci pred stavbo DVK povedal, da se zaradi kandidature nanj zgrinjajo izjemni pritiski, sovražna sporočila in grožnje ter dodal, da se to močno dotika tudi njegove družine. Ker naj bi bil v zadnjem tednu deležen agresivnih posrednih in neposrednih groženj, je bila, kot pravi, meja zanj prekoračena

Ob tem je dejal, da ima doma ženo, hčerko in trimesečnega sina, zato nikakor ne more dovoliti, da se sovraštvo vmeša v pore njihovega družinskega življenja. Tako je sprejel odločitev, da od kandidature za predsednika republike odstopa, na DVK pa je že podal tudi odstopno izjavo.

Aljoša Kravanja

Grožnje bodo prijavili uradnim inštitucijam

Zahvalil se je vsem, ki so oddali glas za njegovo kandidaturo ter dejal, da je bilo zbiranje podpisov zanj eno najlepših obdobij v njegovem življenju. 

Vodja volilnega štaba dr. Nejc Jelen je dejal, da so bile grožnje resne in konkretne, v nadaljevanju pa jih nameravajo prijaviti tudi uradnim ustreznim uradnim inštitucijam. Pojasnil je, da naj bi šlo za grožnje s fizičnim nasiljem in eliminacijo. Podrobneje groženj zaenkrat ni želel komentirati.

Ali bo Bezenšek po svojem po umiku od kandidature podprl koga izmed sedmerice preostalih kandidatov, ravno tako ni želel komentirati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord