N. V. | 6. 7. 2022, 07:55 | Vir: STA

Grozljive posledice neurja: zalilo tudi bolnišnico

Uredništvo/Bobo/Facebook Promet.si/fotomontaža

603 ljudje so sinoči klicali na številko 112, saj so zaradi preglavic, ki jih je povzročilo neurje, potrebovali pomoč. Poglejte, kaj vse se je dogajalo.

V hudem neurju, ki je prestolnico zajelo v torek zvečer, je med drugim zalilo zdravstvena domova Vič in Šiška in del Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Neurje z močnimi sunki vetra in veliko količino meteornih padavin je Ljubljano zajelo okoli 21. ure. Po podatkih dežurnega meteorologa je merilna postaja na Vrhniki zabeležila sunek vetra s hitrostjo 86 kilometrov na uro, merilna postaja Ljubljana - Bežigrad pa polurno vrednost padavin v višini 36,28 milimetra.

Pomoč je potrebovalo več ljudi

V regijskem centru za obveščanje Ljubljana so na številko 112 zabeležili skupno 603 klice. Po doslej zbranih podatkih so zabeležili 87 dogodkov povezanih z neurjem. V intervencijah je posedovalo 20 gasilskih enot, od tega ena poklicna.

Posledice neurja

V večini primerov so meteorne vode zalile različne objekte, med drugim:

  • telovadnico osnovno šole Vita Kraigherja,
  • hotel nasproti Kina Šiška,
  • gimnazijo in dijaški dom Šiška,
  • del Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana,
  • pa tudi dva zdravstvena domova.

Močan veter je podiral tudi drevesa. V Logu pri Brezovici in v Triglavski ulici v Ljubljani sta na osebni vozili padli drevesi, drevesi sta se podrli tudi preko cestišč, osebni vozili pa sta bili ujeti v poplavljenem podvozu v Savljah in pred železniško postajo Dolgi most v Ljubljani.

Bralka Metropolitana nam je posredovala fotografije, ki prikazujejo, kako je neurje uničilo njen dom. Uničilo ji je mizo na terasi, na balkonu je bilo pravo razdejanje, opisuje.

Bralka Metropolitana

Neurje pustilo posledice tudi v prometu

Na delu severne ljubljanske obvoznice je zaradi sanacije po neurju trenutno zaprt vozni pas, smo poročali.

Na zahodni in severni ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in priključkom Industrijska cona Šiška proti Zadobrovi zato nastaja zastoj in s tem zamude med 20 in 25 minutami. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec