Uredništvo | 28. 9. 2023, 12:31

Najdražji kostanj na svetu? Hišico za kostanj na Prešernovem trgu so oddali za neverjetnih ...

Tina Kosec/Bobo

Zmagovalec dražbe za najem utice za prodajo kostanja na Prešernovem trgu je gostinec, ki ima že v lasti lokal na Prešernovem trgu, za utico pa je ponudil vrtoglavo vsoto ...

Ko si boste v jesenskih dneh v središču Ljubljane zaželeli kostanj in ga kupili v utici na Prešernovem trgu, kjer se vsako leto že tradicionalno prodaja, pomislite na to, da jeste tako rekoč najdražji kostanj na svetu – ali pa vsaj enega najdražjih.

Na nedavni javni dražbi za najem utic za peko in prodajo kostanja, ki jo je izvedla ljubljanska občina, je podjetje Profrut za najbolj zaželeno lokacijo na Prešernovem trgu namreč ponudilo vrtoglavih 51.500 evrov.

Kot poroča portal MMC RTV SLO, je bila izklicna cena za omenjeno lokacijo 9000 evrov, na dražbo pa so se prijavili štirje ponudniki. Zastopnika podjetij Profrut in Bela-Go sta ceno vsakokrat povišala za 500 evrov, dokler nista prišla do končnega zneska 51.500 evrov, ki jih je ponudil direktor podjetja Profrut Husnija Hajdarpašić, ki že ima v lasti gostinski lokal na Prešernovem trgu.

Omenjeni portal navaja tudi, da je na dražbi večkrat zavrela kri, med drugim so dražitelji nasprotovali sistemu dražbe, napadali vodjo dražbe Jasno Tušar in očitali podjetju Profrut, da se želi z dražbo zgolj znebiti konkurence, saj Hajdarpašić v svojem lokalu na Prešernovem trgu že peče in prodaja kostanj.

Bobo

Poleg "vroče" lokacije so oddali le še dve: utico na Cankarjevem nabrežju in na Bregu pri Novem trgu. Prvo bo dobilo podjetje Top Fruit, ki je zanjo ponudilo 18.500 evrov, drugo pa Kmetija Marko Krošelj, ki je sprejela izklicno ceno 7000 evrov. Uspešni dražitelji imajo do petka čas, da poravnajo ponujeno ceno.

Preostale lokacije na dražbi so bile utica v Miklošičevem parku, utica na Šubičevi cesti pri križišču s Slovensko in v Tivoliju. Dražbe za prvo se je udeležil le eden od dveh prijavljenih dražiteljev, ki pa ni želel sprejeti izklicne cene in k dražbi ni pristopil, na dražbi za drugi dve pa se ni prijavil nihče. Na občini se bodo tako še odločili, ali bodo ponovili razpis in dražbo za tri lokacije, ki jih niso oddali, še piše MMC RTV SLO.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol