R.S. | 15. 10. 2022, 07:41

Pri sosedih slovenske paštete zavarovali pred krajo: odzvala se je Argeta

Facebook/Dinko Kobeščak

V znani hrvaški trgovski verigi slovenske paštete po novem prodajajo v zaščitni posodi z alarmom. To je opazilo tudi podjetje, ki ima uspešno znamko paštet Argeta. 

Hrvaški trgovec Konzum v plastične ovojnice z alarmom zapira tudi slovenske paštete Argeta, poroča Slobodna dalmacija. Hrvaški trgovci se očitno na podlagi slabih izkušenj bojijo, da bi jim nepridipravi ukradili majhen izdelek, ki ga enostavno pospravijo v žep. 

Dejanja ne podpirajo

Za komentar smo prosili Atlantic Grupo, podjetje, ki ima uspešno znamko paštet Argeta. "Zdrznili smo se ob tej objavi, saj ne glede na to, da je Argeta med potrošniki v regiji izjemno priljubljena in ima kot številka 1 mesna in ribja pašteta v Evropi visok sloves, je ne želimo videti kot blago, ki bi ga bilo treba ščititi na ta način,so povedali. 

Podjetje je situacijo preverilo tudi pri njihovi prodajni ekipi na terenu. Ugotovili so, da manjše trgovine z varovalnimi napravami ščitijo predvsem izdelke, ki gredo lahko po velikosti v vsak žep. Ne gre samo za Argeto, tudi dezodoranti, zobne paste, čokolade, ribje konzerve in podobno blago pogosto zapustijo prodajalne neplačano.

"Ne gre vedno za odraz socialne ogroženosti, včasih gre tudi za objestnost, način male psihološke kompenzacije ali kaj podobnega. Se pa v Atlantic Grupi zavedamo, da ekonomske razmere vplivajo na gmotni položaj naših potrošnikov in da Argeta ni cenen izdelek."

Pri podjetju so se zavestno odločili, da vsega bremena podražitve energentov in surovin ne bodo prenesli na končnega potrošnika - tudi na račun dobička iz poslovanja. Trgu ponujajo tudi več cenovnih akcij in ugodnih akcijskih pakiranj. "Sicer vsi, posamezniki in organizacije, bijemo svoje bitke z negotovimi in neprijaznimi razmerami in prav je, da pri tem pomislimo - brez obsojanja - tudi drug na drugega," so dodali. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord