STA/P.M. | 12. 6. 2023, 22:05

Hud udarec za ljubljanske pohodnike: vrata zapira ena njihovih najljubših gostiln

Profimedia/M.P./fotomotaža

Najemniki gostilne so na Facebooku pojasnili, kaj jih je pripeljalo do tako drastične odločitve.

 S 1. julijem bo vrata zaprla priljubljena Gostilna Rožnik na ljubljanskem Cankarjevem vrhu, je prek družbenega omrežja Facebook sporočil trenutni najemnik gostilne. Med razlogi za to je omenil razmere na trgu, dvig cen energentov, nenormalno zvišanje najemnine in rast stroškov dela. Bodo pa ekipo kljub temu preselili na novo lokacijo. "Žal vam moramo sporočiti, da se poslavljamo," so zapisali trenutni upravljalci gostilne.

"Kljub temu da smo želeli pogodbo za 10 let, so se lastniki gostilne odločili, da nam jo podaljšujejo le za eno leto, zato je nenehno izsiljevanje s tem, da bodo prodali gostilno in nam odvzeli možnost najema, postalo nevzdržno. (...) V takšni situaciji se raje umaknemo in gradimo novo zgodbo, na drugi lokaciji," so navedli.

Facebook/Gostilna Rožnik

Gostilna bo do konca meseca junija po njihovih napovedih še odprta, tudi dogodek ob podelitvi nagrade Kresnik bo izpeljan. Kot omenjeno, se je podjetnik, ki je zadnje dve leti upravljal gostilno, odločil, da celotno ekipo preseli na drugo lokacijo, ki pa je še niso uradno razkrili.

Facebook/Gostilna Rožnik

Sodeč po objavah na spletu objekt, v katerem so gostinsko dejavnost začeli izvajati leta 1869 in ki predvsem ob vikendih in praznikih privabi množice Ljubljančanov in drugih obiskovalcev, trenutno najema družba Tribuna naložbe, ki je prek podjetja Tribuna kapital v lasti Petra Zupanca, sicer tudi nekdanjega atleta in olimpijca. Lastnica objekta je medtem družina Obersne, natančneje Ivica Obersne.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol