Uredništvo | 4. 8. 2023, 09:48

"Ljudje, ostanite doma!" Huda ura tudi v Idriji: plazovi in poplave zaprli številne ceste (FOTO)

Posnetek zaslona/Idrija.com

Izjemno obilne padavine, ki so v minulih 12 urah zajele širše območje od Tolmina, Cerknega do Idrije, so povzročile nemalo težav. Hudourniški vodotoki so prestopili bregove, zaradi nanosov kamenja in vode na cestišče je za ves promet zaprta cesta Idrija-Spodnja Idrija.

Zaradi neurja trenutno v občini Idrija poteka več intervencij. Sprožajo se plazovi, nekatere ceste so že poplavljene, med drugim je neprevozna tudi cesta Idrija-Spodnja Idrija. Neprevozne ali slabo prevozne so tudi nekatere okoliške ceste, navajajo Idrijske novice. 

Štab Civilne zaščite iz Idrije poroča, da se prožijo plazovi, poplavljena pa ni le glavna cesta Idrija-Spodnja Idrija, temveč tudi druge okoliške ceste.

Od doma le v nujnih primerih

"Prosimo, da se od doma odpravite le v nujnih primerih, in če morate na pot, to naredite previdno, z upoštevanjem navodil intervencijskih ekip na terenu. Situacija se spreminja, pričakuje se nadaljnje padavine, zato vas prosimo, da spremljate lokalne medije, prek katerih vas bomo poskusili redno obveščati," so v sporočili za javnost zapisali s štaba civilne zaščite občine Idrija in dodali, da prosijo za veliko strpnosti.