N. V. | 19. 3. 2023, 14:38

Ideja za izlet: obiščite čudovit vrt v obliki metulja (ne bo vam treba daleč, je v Sloveniji)

Alchemia Pannonica

Prebuja se narava in vrt bo kmalu navdušil v vsej svoji čarobnosti.

Slovence navdušuje aromatičen vrt, kjer raste več kot 80 različnih rastlin. Med temi so predvsem številna zelišča in dišavnice, pa tudi vrtnine, enoletnice in trajne rastline, ki zagotavljajo, da nas, ko stopimo na vrt, preplavi čaroben vonj rož in drugih rastlin.

Vrt je na Stavešinskem vrhu, v bližini Gornje Radgone. Lastnika Suzana Simenčič in Simon Veberič sta ga poimenovala Alchemia Pannonica.

Zasajen je v obliki velikega panonskega metulja. Zeliščarska zgodba Alchemia Pannonica navdušuje že dobra tri leta. 

Lastnika pa se nista ustavila pri čudovitem vrtu: iz pridelkov ustvarjata tudi zanimive izdelke, ki so na voljo za nakup. Ponujata čajne mešanice in posebne zeliščne soli.

Njuna zgodba

Čeprav sta lastnika odraščala na vasi, sta se skupaj odločila za življenje v mestu. Kaj kmalu sta spoznala, da to ni za njiju in začela pogrešati vse tisto, "kar si nekoč že imel na dosegu roke". "Nekje globoko v sebi sva oba čutila, da spadava v naravo," za portal Sobotainfo pojasni Simenčičeva.

Usoda ju je po nekaj časa pripeljala nazaj na podeželje, kjer sta lahko začela odkrivati stara znanja in izkustva.  Razlagata, da sta se srečala z zdravstvenimi izzivi, kar ju je spodbudilo k temu, da sta začela iskati rešitve v bolj zdravi prehrani in naravnih prehranskih dodatkih. Tako sta začela polniti svoj vrt, seznam rastlin pa je zelo obsežen, iz leta v leto pa se celo še daljša.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol