Uredništvo | 14. 3. 2024, 15:56

Nekdanji direktor RTV trdi, da Vida Petrovčič ne gre v pokoj: namesto tega bo dobila še deset plač

Žiga Živulovič jr./Bobo

Po besedah Igorja Kadunca gre za evidentno zapravljanje javnega denarja.

Na novico, da v pokoj odhaja dolgoletna novinarka nacionalne televizije Vida Petrovčič se je odzval tudi nekdanji generalni direktor RTV Igor Kadunc, ki trdi, da novica, da Petrovčičeva odhaja v pokoj, ni resnična. Po njegovih besedah je omenjena ena izmed tistih, ki so jih razglasili za tehnološki višek in jim namesto treh dodelili kar deset plač odpravnine.

Bobo

Kadunc meni, da gre za zapravljanje javnega denarja

"Ne, ne morem iz svoje kože. Takoj zjutraj prebral, da odhaja Vida Petrovčič v 'pokoj'. Kar pač ni res!" je Kadunc zapisal v objavi na Facebooku. "Ona je ena izmed 19 zaposlenih na RTV, ki jih je Uprava z njihovim soglasjem razglasila za tehnološki višek in jim dodelila namesto treh kar deset plač. To je resnica," je zatrdil.

"Ali njihovega delovnega mesta RTV ne potrebuje več, ali niso mogli najti zanje drugega delovnega mesta znotraj celotne RTV, s tem vprašanjem bi se moral ukvarjati Svet in upam tudi policija, ker gre za evidentno zapravljanje javnega denarja," je prepričan. "Da bi bil to edini pravi postopek, je vsem jasno povedala Miša Molk, ki se je darilu odpovedala in ponosno zavrnila formalno pravilno ponujeno začetniško delovno mesto," je dodal.

Objavil razpredelnico z imeni

"Od kod mi podatki. Ja, spet gre za informacije javnega značaja. Le zneskov mi še niso dali, ker se to ve, ko se izplača. Če pa kje manjka 400, ali morda celo 500 tisoč evrov za program, recimo na Valu 2020 ali Arsu, pa povprašajte Upravo, zakaj je podarjala avte kar tako," je še zapisal.

Dodal je razpredelnico, ki prikazuje, kdo vse je dobil odpravnino v višini desetih plač, iz nje pa je razvidno, da je med temi imeni tudi Petrovčičeva. V dodatnem komentarju je nato svoje besede še dodatno pojasnil: "Da se popolnoma razumemo. Ne obsojati tistih, ki so darilo sprejeli! Za obsojati je tiste, ki so ponujali in dajali!"