K. D. | 21. 4. 2023, 14:27

Incident na maturantskem plesu: učitelj ljubljanske gimnazije se je neprimerno obnašal

Profimedia/fotomontaža

Na zabavi dijakov in dijakinj se je zgodil nedopusten incident.

Po zaključku uradnega dela maturantskega plesa Gimnazije Bežigrad se je na zabavi dijakov in dijakinj zgodil incident, v katerega je bil vpleten eden izmed učiteljev, sicer zunanji sodelavec šole.

Eden izmed učiteljev se je zelo napil in se v okviru tega neprimerno vedel. Nekateri mediji navajajo tudi neuradne informacije, da je užival droge.

Njegovo neprimerno vedenje je za N1 potrdila ravnateljica gimnazije Alenka Budinha, ki je povedala, da je učitelj že dal odpoved: "V ponedeljek sem dobila obvestila razrednikov četrtošolcev, saj so jim dijaki povedali, kaj se je dogajalo. Učitelja sem poklicala na zagovor, on pa se je opravičil, rekel, da mu je žal, da ga je sram, in nato takoj dal odpoved. Že v torek ni več učil pri nas." Na gimnaziji je sicer začel delati oktobra lani.

Profimedia

Ravnateljica je dijake pozvala, da se lahko v povezavi z dogajanjem na zabavi po maturantskem plesu obrnejo nanjo ali na svetovalno službo. Obvestila je tudi starše: "Poslala sem jim obvestilo o tem, da je učitelj zaradi neprimernega vedenja dal odpoved."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol