24. 10. 2023, 22:03 | Vir: STA

Mojci Šetinc Pašek se niti sanja ne, zakaj so jo izključili iz stranke. Slišala pa je ...

Žiga Živulović j.r./Bobo

Odzvala se je na zadnje dogajanje v Gibanju Svoboda.

Poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek je ob izključitvi iz največje vladne stranke v odzivu poudarila, da želi najprej slišati razloge zanjo. Način izključitve brez pojasnila, razprave in pravice do zagovora pa po njenem mnenju kaže na "porazno stanje in tudi siceršnje razumevanje notranje demokracije v stranki".

Ali za vsem stoji Vesna Vuković?

"Če je slučajno razlog za izključitev moje stališče glede politične integritete in politične odgovornosti, je očitno, da ta stranka in predsednik te stranke teh vrednot z mano ne deli," je Šetinc Pašek zapisala v odzivu za STA.

Igor Kupljenik/Bobo

Kot je še dodala, razlogov za izključitev iz stranke ne pozna. "Kot so mi po seji sveta povedali kolegi, pravih razlogov niso slišali, razen - ugibam iz slišanega - zbirko klevet, laži, natolcevanj in konstruktov, ki jih je očitno zbrala generalna sekretarka Vesna Vuković," je še dodala. Vuković je za STA očitke zanikala in dejala, da ni bila ona pobudnica izključitve poslanke iz stranke.

Mojca Šetinc Pašek je po besedah Goloba igrala "za neko drugo ekipo" in "ni ciljala na isti gol kot vsi ostali v Gibanju Svoboda", je premier povedal na novinarski konferenci.

Pravi, da je večkrat javno izražala kritiko

Na vprašanje, ali bo še naprej poslanka Svobode oziroma kakšni bodo njeni nadaljnji koraki je odgovorila, da še ne ve. Svet stranke Gibanje Svoboda je poleg Šetinc Paškove danes iz stranke izključil tudi bivšega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Klakočar Zupančičeve Roberta Pavšiča. Slednji za zdaj izključitve iz stranke ne želi komentirati.

Iz stranke je bil izključen tudi Robert Pavšič.

Iz stranke je bil izključen tudi Robert Pavšič.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Šetinc Paškova je bila sicer večkrat javno kritična do nekaterih članov stranke in ministrov, med drugim do zdaj že nekdanje ministrice Sanje Ajanovič Hovnik in nazadnje do ministra za obrambo Marjana Šarca.

Po neuradnih informacijah STA naj bi sicer nekaj očitkov proti Šetinc Paškovi prišlo tudi s strani Klakočar Zupančičeve.

Kot so za STA pojasnili v stranki, pa je bila Šetinc Pašek pred sejo sveta seznanjena s pobudo za izključitev iz stranke, ki jo je sprejel izvršni odbor. Pojasnili so ji tudi, da bo razloge dobila pisno, po elektronski pošti in se bo do njih lahko opredelila. Po njeni izjasnitvi pa se bo znova sestal izvršni odbor in se opredelil do njenega odgovora.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord