24. 4. 2022, 20:50

Izid volitev potrl Niko Kovač? TO je povedala

Nebojša Tejić/STA

"Prava moč ni v državnem zboru," je med drugim zapisala.

Nika Kovač, predsednica Inštituta 8. marec, je pred dnevi s svojim glasom javno podprla Marjana Šarca. Na volitvah je po prvih podatkih zmagal Robert Golob s stranko Gibanje Svoboda. V državni zbor bi se po rezultatih vzporednih volitev uvrstilo le pet strank, možnosti za vstop ima še LMŠ Marjana Šarca. Kako so v inštitutu komentirali izid volitev? 

Borijo se naprej

"Naša največja zmaga je, da ste govorili, da bo 24. aprila 8. marec. Mi vam sporočamo, da bo 8. marec vsak dan. Fajtamo dalje. Za socialo, za javno zdravstvo, javno šolstvo, za kritične glasove in skupnost," je Inštitut 8. marec zapisal na Facebooku. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inštitut 8. marec (@institut8.marec)

Nika Kovač pa je na Facebooku delila video, v katerem je povedala: "Rezultati vzporednih volitev so znani. Za nas je najpomembnejši rezultat zelo visoka volilna udeležba. Ta visoka udeležba ne pripada nobenemu politiku, pripada pa konsenzu, ki se je v zadnjem letu vzpostavil v družbi. Ni pomembno, katero stranko volimo, ni pomembno katera stranka zmaga, pomembno je, da vemo kdo je kdo, pomembne so naše vrednote". 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord