P.M. | 19. 7. 2022, 15:58

Iznajdljive turiste redarji opozarjajo: "Tega raje NE počnite!"

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Parkiranje na Obali je zelo aktualna in pereča poletna tema, dodatno pa jo še zaostrujejo takšni incidenti, kot ga imajo te dni v Piranu.

Kot poroča spletna stran Regionalna Obala, so bili s strani bralca opozorjeni na izredno nenavadno prakso parkiranja na posameznih lokacijah v Piranu.

Obvestilo o "dovoljenem parkiranju" 

Na vozilih, parkiranih na pločnikih ob piranski Sončni pot in Lepi cesti, naj bi bilo namreč na notranji strani vetrobranskih stekel opaziti posebno obvestilo mestne redarske službe.

To naj bi se glasilo: "Po dogovoru z redarsko službo območja Piran lahko vozilo parkirate na robniku ob cestišču. Dogovor velja od 16. 7. 2022 dalje, v kolikor je gneča na objektu Hostel Trobenta in Oblak."

Poraja se vprašanje, kdo je izdal tovrstno obvestilo?

Poraja se vprašanje, kdo je izdal tovrstno obvestilo?

Regionalna Obala

Nevarno početje

Bralec, ki je opozoril na nedovoljeno prakso parkiranja na Lepi cesti, je dejal, da je bil ob videnem obvestilu šokiran. Ob tem je dodal, da si nekateri parkirišče na pločniku rezervirajo kar z varnostnimi trikotniki in ga celo označijo s črko R (rezervirano).

Šlo naj bi za nevarno početje, pravi. "Še posebej pa za starejše in mamice z vozički, saj so ceste ozke in se včasih nimaš kam umakniti," je jezno komentiral tovrstna dejanja turistov.

Piran je eno najlepših slovenskih obmorskih mest.

Piran je eno najlepših slovenskih obmorskih mest.

Bobo

Piranska občina odgovarja

Za pojasnila, ali res obstaja kakšen "izredni dogovor" s Hostelom Trobenta in Oblak, se je uredništvo Regionalne Obale že obrnilo na piransko občino.

Ti so jim odgovorili, da tovrstnega dogovora ni ter da so vsi, ki na tem mestu in na tak način parkirajo, v prekršku.

Kako bodo ravnali, zaenkrat še niso sporočili.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol