P.M. | 16. 7. 2022, 19:20

Pirančani ogorčeni zaradi ukrepov občine: "To so čisti paradoksi!"

Profimedia/Facebook/Občani za Piran/fotomontaža

Lokalni prebivalci se ne strinjajo z ravnanjem Piranske občine, saj menijo, da ta ne obravnava vseh enako. Kaj jih je zmotilo?  

Že vrsto let prebivalce na slovenski Obali vznemirajo - kot pravijo - "diskriminatorne" odločbe tamkajšnjih občinskih uradov. Kot pravijo, si navadni državljan na svojem zemljišču ne sme zgraditi niti kmečke lope, medtem ko so "prvovrstnim" dovoljene takšne gradnje, kot si jih zamislijo.

V porastu je tudi število črnih gradenj, katerih se - če gre za lokalne pomembneže - gradbena inšpekcija ne pritakne, je slišati.

Kamniti obok je ustvaril umetnik suhogradnje ...

Tako se je na Facebook skupini, ki nosi ime Občani za Občino Piran pojavila objava, ki naj bi zelo nazorno prikazovala, kaj se dejansko dogaja na Obali.

Pripis ob fotografiji, na kateri je videti tako kamniti obok kot zasebno hišo, pravi: "Paradoksi piranske občine. Kamniti obok je ustvaril umetnik suhogradnje, stanovanjsko hišo je ustvaril umetnik črne gradnje."

V nadaljnjem pojasnilu iz objave izvemo tudi sledeče: "Glede oboka so pristojni zagnali vik in krik,
glede hiše pa so pristojni pomagali z legalizacijo. Kljub nelegalni gradnji na kmetijski površini, kar je omogočila gospa na OP/UE, češ, "ljudje nimajo kam". 

Avtor je zapis zakljućil z besedami: "Laž!"

Dvomi o poštenosti in namigi na izmenjavo uslug

Da je bil kamniti obok porušen, črna gradnja pa da še vedno stoji, avtor zapisa, ki mu pritrjujejo tudi številni komentatorji v skupini, ocenjuje kot "posmeh občanom".

Vpraša se tudi o poštenosti izvedbe postopka, ki jo označi z eno od možnih petih zvezdic. Namigne pa tudi na to, da je šlo pri črni gradnji za "izmenjavo uslug".

Pod objavo se avtor tudi vpraša: "Kdo ve, kako bi se končalo, če bi si nekdo drug ob vseh omejitvah naredil neko streho nad glavo. Ali bi mu pogledali skozi prste, ali bi jo takoj zravnali z zemljo?"

A odgovor, ki ga je dobil od skupine, je bil podan v obliki vprašanja:"Je to retorično vprašanje?"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol