P.M. | 16. 7. 2022, 15:15

Nič čudnega, da so Hrvati znoreli: ali tudi vi to počnete na plaži?

Profimedia

Redarji v obmorskem mestecu so se odločili, da tovrstne nesramnosti turistov ne bodo več dopuščali. Pred dnevi so ukrepali na način, ki ga mnogi odobravajo, a tudi brez kritik ni šlo. Kaj o njihovem ravnanju menite vi?

Da je eden največjih dopustniških izzivov imeti dobro mesto na plaži, in to na vrhuncu poletne sezone, vemo vsi. A nekateri gredo celo tako daleč, da si tega zagotovijo kar sredi noči oziroma v zgodnjih jutranjih urah, ko drugi dopustniki še spijo.

Svoje senčnike, blazine in brisače na plažah odložijo takrat, ko so te prazne. Ob tem smatrajo, da gre za njihovo "zasebno" mesto, na katerem lahko preležijo in uživajo tekom celega naslednjega dne.

Na Makarski rivieri so odločni!

Ker je to postala že ustaljena praksa turistov, ki dopustujejo v Gradcu, letoviškem mestu na makarski rivieri, so se tam odločili temu narediti konec. Čeprav so obiskovalce vedno znova opozarjali, naj čez noč na plažah ne puščajo brisač in drugih osebnih predmetov, tega mnogi niso upoštevali.

Zato so pred dnevi tamkajšnje lokalne oblasti izvedle "čistilno akcijo". S svojih plaž so redarji ponoči odstranili vse tovrstne "rezervacije".

Gre za pretiran ukrep?

Kot so zapisali na občinski Facebook strani, so "njihovi prizadevni delavci uspešno izvedli akcijo odstranjevanja plažnih rekvizitov, ki so ostali na obali."

Ob tem so še enkrat opozorili, da je prepovedano puščati brisače in/ali druge rekvizite čez noč brez nadzora ter se zahvalili za razumevanje.

Akcija je naletela na veliko odobravanja. Vendar so bili nekateri vendarle mnenja, da je šlo za pretiran ukrep in da bi bilo dovolj, če bi turiste le opomnili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord