R.S. | 26. 4. 2023, 08:52

Izpad Partisa je tokrat povezan s hudo nesrečo administratorja

Profimedia/Facebook/Partis/fotomontaža

Priljubljeni spletni portal, ki ga Slovenci uporabljajo za izmenjavo multimedijskih vsebin, je bil nekaj časa nedostopen.

Partis, eden najbolj obiskanih spletnih portalov v Sloveniji, nekaj časa ni deloval. Vzrok? Glavni administrator je skoraj umrl. "Spoštovani uporabniki! Kot ste verjetno opazili, zadnje dni Partis ne deluje najbolj optimalno. Razlog je v tem, da je glavni administrator doživel hujšo nesrečo, v kateri je skoraj izgubil življenje, te dni pa je preživel na urgenci in na oddelku za intenzivno nego. K sreči je trenutno zunaj življenjske nevarnosti in bo lahko kmalu uredil nedelujoče stvari. Za izpad se opravičujemo, a tu je bila na delu višja sila," so zapisali pri Partisu. 

Profimedia

To pa ni bilo prvič, da je imel Partis težave z dostopnostjo. V zadnjih dveh letih so se njegovi uporabniki pogosto pritoževali nad težkim dostopom. Težave so se najverjetneje začele marca 2021 po požaru v francoskem podatkovnem centru, kjer je imel gostovanje urejeno tudi Partis, poroča Siol.

Uničile naj bi se varnostne kopije, kot razlog za tegobe pa se je omenjala tudi nezainteresiranost vodstva portala, da nadaljuje projekt. Kljub težavam pa je Partis še vedno na 39. mestu najbolj priljubljenih spletnih strani v Sloveniji, kaže analitični portal Similarweb. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol