R. K. | 16. 3. 2023, 12:34

Kaj se dogaja s priljubljeno spletno stranjo? Partis.si spet prenehal delovati (tukaj so odgovori)

Profimedia

Partis se je v zadnjih letih večkrat soočal s težavami pri delovanju. Odkar je njegove strežnike uničil požar, ni bilo več nič enako.

Uporabnike spletne strani Partis.si je ob obisku spletnega mesta pred kratkim pričakalo neprijetno presenečenje. Eden najbolj znanih slovenskih interaktivnih portalov namreč ponovno ne deluje, kar se je v zadnjem obdobju že večkrat zgodilo. Skrbniki spletne strani so ob tem navedli, da razlog za nedosegljivost portala to, da ga prestavljajo k novemu ponudniku.

Partis.si/posnetek zaslona

Domena je bila podaljšana

Sodeč po besedah, ki so jih zapisali na uvodni strani, sledilnik še vedno nemoteno deluje, ne deluje pa dostop do spletne strani. "Vsi podatki so na varnem in v tem trenutku vzpostavljamo zasilno rešitev," so zapisali. Lastnik portala je veljavnost domene partis.si je veljavnost domene sicer pred nekaj dnevi podaljšal za eno leto, so zapisali pri Siolu.

Profimedia

Strežniki so jim pogoreli

Spletna stran je v zadnjih letih večkrat naletela na težave z delovanjem. Pred največjim izzivom so se znašli marca 2021, ko je podatkovni center podjetja OVHCloud v Strasbourgu, kjer gostuje strežnik Partisa, uničil požar. Partis je motnje v delovanju doživljal tudi lanskega julija, zaradi primanjkovanja sredstev za delovanje portala, pa je nekaj časa nedosegljiv tudi septembra, so spomnili pri omenjenem mediju.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec