R. K. | 27. 10. 2022, 06:00

Kako bodo čez praznike odprte trgovine? Ne pozabite prej oditi po nakupih

Facebook/Trgovine Jager

Tudi če vam ne uspe pravočasno kupiti vse potrebno, morda še vedno obstaja možnost, da pridete do želenih trgovskih izdelkov.

Pred nami je zaradi praznikov podaljšan konec tedna, ki se ga poleg otrok, ki bodo začeli krompirjeve počitnice, zaradi dodatnih prostih dni upravičeno veselijo tudi starši. Ker pa bosta tokratni nedelji sledila praznični ponedeljek in torek, je pomembno, da se pravočasno odpravimo po nakupih, saj bodo trgovine nekaj dni zaprte.

Ker imamo v Sloveniji zakon, ki določa, da "trgovec ne sme določiti obratovalnega časa prodajaln ob nedeljah in z zakonom določenih dela prostih dnevih", bodo trgovine med tokratnimi prazniki za več dni zapored zaprle svoja vrata. Nedelji bosta namreč sledila tudi dela prost ponedeljek, ko bomo obeleževali dan reformacije, in prvonovembrski torek, ko praznujemo dan spomina na mrtve.

Zadnjo možnost, da se pred prazniki odpravimo po nujnih nakupih, bomo tako imeli v soboto do 20. oziroma do 21. ure. Odvisno od rednega odpiralnega časa trgovin.  

Žiga Živulović jr./Bobo

Nakupi še vedno mogoči pri zasebnikih in na črpalkah

V času praznikov bodo torej zaprte tako manjše trgovine kot tudi večji trgovski centri. Znotraj večjih centrov, kot sta ljubljanska Supernova ali Aleja, bodo po prazničnem delovnem času delovali le nekateri gostinski lokali. Zaprte bodo tudi trgovine večjih ponudnikov, kot so Mercator, Tuš, Hofer, Lidl in Spar. Bodo pa večinoma odprte manjše trgovine, ki so v zasebni lasti. Te so običajno odprte tudi ob nedeljah, nič drugače pa ne bo med prazniki.

Zamudniki bodo lahko kljub praznikom nujne nakupe še vedno opravili tudi na bencinskih črpalkah po Sloveniji. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord