5. 5. 2022, 13:57 | Vir: STA

Izvršni odbor SAB sprejel pomembno odločitev o Alenki Bratušek

Bobo

Sporočili so tudi morebitne razloge, zakaj se stranki ni uspelo uvrstiti v državni zbor. 

Izvršni odbor stranke SAB je po opravljeni analizi volilnih rezultatov sprejel sklep, s katerim je izrazil podporo predsednici Alenki Bratušek za nadaljnje delo. Člani IO so se strinjali, da je stranka izbrala pravo strategijo nenapadanja drugih opozicijskih strank in Gibanja Svoboda s skupnim ciljem zamenjave vlade, so sporočili iz SAB.

Na redni seji izvršnega odbora stranke SAB, ki jo je sklicala predsednica stranke Alenka Bratušek, so opravili široko razpravo o poteku volilne kampanje, strategiji in delu volilnega štaba, so sporočili iz stranke.

Taktično glasovanje pogubno za SAB

Kot glavni razlog, da se stranki SAB ni uspelo uvrstiti v državni zbor, člani IO vidijo v polarizaciji med največjima rivaloma, ki sta povzročila taktično glasovanje in odtekanje glasov manjših strank h glavnima tekmecema za zmago, so zapisali.

Zadovoljni s predvolilno kampanjo

Člani IO so se strinjali, da so bili nastopi in soočenja predsednice na televiziji izjemno dobri in v skladu s pričakovanji. Predvolilna kampanja je bila dobro izpeljana, tudi kandidatke in kandidati na terenu so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da čim več volivk in volivcev glasuje za stranko SAB, so dodali. Zapisali so še, da je IO potrdil tudi nove članice in člane, koliko, pa niso navedli.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord