R. K. | 6. 12. 2023, 15:33

Burno dogajanje v SDS: na domnevno ustanavljanje nove stranke Anžeta Logarja se je odzval tudi Janez Janša

Borut Živulovič/Bobo

Predsednik največje opozicijske stranke je podrobneje pojasnil, kje se je zapletlo in kaj pričakuje od ustanovitelja Platforme Sodelovanja.

Na današnje dogajanje v zvezi z Anžetom Logarjem in stranko SDS se je odzval tudi prvak stranke Janez Janša. Ta je nekoliko podrobneje pojasnil ozadje ugotovitve izvršilnega odbora stranke, ki je v današnji izjavi za javnost sporočil, da ni več dvoma, da se njihov poslanec Logar loteva ustanavljanja nove politične stranke.

Prvak SDS Janez Janša.

Prvak SDS Janez Janša.

Borut Živulovič/Bobo

Če se bo Logar držal svojih besed, ni nobenega problema

Janša je v svojem odzivu poudaril, da izvršilni odbor stranke ni sprejel noben odločitve in da je le "praktično soglasno" ugotovil dejansko stanje. 

"Če poslanec Anže Logar ne bo ustanovil nove stranke v roku enega leta in nas o tem 'pravočasno' obvestil, kot je napovedal včeraj, potem ni nobenega problema," je na družbenem omrežju X zapisal Janša. "Do konca mandata bo spoštoval voljo volivcev, ki so ga na listi SDS izvolili, delali bomo skupaj, sile se ne bodo drobile in vsi bomo veseli," je dodal. 

Takšne razprave lahko organizira katerikoli poslanec

"Če pa se bo to kljub vsemu zgodilo, se spodnje sporočilo ne bo dobro postaralo oziroma se bo izkazalo, da gre zgolj za zavajanje javnosti. Prav tako ne vidimo nobenega problema v društvu Platforma Sodelovanja in upamo, da se bodo tam, če gre res za tako močno privlačnost preko političnih polov, poleg dveh poslancev poslanske skupine SDS končno znašli tudi poslanci ostalih strank," je zapisal.

"Dokler pa temu ni tako, lahko razprave, kot jih organizira Platforma, mirno organizira katerikoli poslanec znotraj delovanja delovnih teles državnega zbora v okviru poslanskih večerov, javnih tribun in okroglih miz, ki praktično vsakodnevno potekajo povsod po Sloveniji in ne le v Ljubljani," je zakjlučil. 

Žiga Živulović j.r./Bobo

Logar: Delitev ni pravi odgovor

Na sporočilo za javnost izvršilnega odbora stranke SDS se je pred tem odzval tudi Logar, ki je dejal, da odločitev odbora obžaluje. "Mislim, da je prekomerna in nesorazmerna," je zapisal in poudaril, da glede svojega političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS nisem sprejel prav nobene odločitve. "To sem večkrat jasno poudaril. V času, ko zaradi nespametnih in škodljivih ukrepov vlade v Sloveniji potrebujemo predvsem dialog in sodelovanje, delitev ni pravi odgovor," je dejal.

Ob tem je poudaril, da Platforma Sodelovanja ni družbeno-politični projekt, temveč družbeno-koristen poskus vzpostavitve pogojev za dialog v sicer politično razdeljeni Sloveniji. "Če želimo kot družba napredovati, bomo morali sodelovati. V to trdno verjemem!" je zaključil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord