J. B. | 7. 2. 2024, 08:50

Nove hude obtožbe: je Golobova vlada denar za nakup stavbe na Litijski cesti res našla v državni rezervi na naravne nesreče?!

Igor Kupljenik / Bobo

Medtem ko se vodenje naše države vse bolj spreminja v cirkuško predstavo, v javnost prihaja vse več hudih obtožb na račun nakupa sporne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani.

Marsikdo še vedno čuti posledice hudih poplav, ki so Slovenijo prizadele lani poleti. Številni so prav tako jezni na državo, češ da pomoč Golobove vlade kljub medenim besedam v uvodnih dneh po naravni katastrofi ni bila v skladu z obljubljenim. Zdaj pa se je za nameček oglasil še Janez Janša, prvak SDS, ki je s pridom izkoristil kaos, ki vlada na politični sceni, in postregel z odmevno obtožbo. Janez Janša trdi, da je Golobova vlada denar za nakup sporne stavbe na Litijski cesti vzela kar iz državne rezerve za naravne nesreče!

Igor Kupljenik / Bobo

"Prva tema je že tri tedne Litijska, a tudi drugi problemi so. Mislim, da smo vsi spregledali bistvo – gre za to, da je vlada, ne ministrica ali generalni sekretar neke stranke, ampak vlada na dveh svojih sejah sprejela odločitev, da se več kot šest milijonov denarja iz državne rezerve za naravne nesreče prerazporedi za nakup neke stavbe, za katero je predsednik vlade na zadnji seji parlamenta dejal, da niso imeli ne pogodbe, ne cenitve v gradivu, nobenih podatkov," je bil kot gost oddaje 24UR ZVEČER na POP TV oster Janez Janša.

Prvak SDS Janez Janša.

Prvak SDS Janez Janša.

Borut Živulovič/Bobo

To ne bi bilo mogoče niti v Zimbabveju

Janez Janša, ki je prepričan, da so edina prava rešitev za nastalo politično krizo zgolj in samo predčasne volitve, je dodal: "Trikrat sem bil predsednik vlade, ne govorite mi, da lahko nek minister za finance iz državne rezerve za naravne nesreče prerazporedi šest milijonov evrov za nakup neke stavbe, ne da vpraša predsednika vlade, preden se gradivo sploh pošlje na sejo vlade. Niti minister za finance v državi Zimbabve si tega ne bi upal brez tega, da dobi zeleno luč. In ni predsednika vlade na svetu, ki ne bi – če kolikor toliko obvlada svoj posel – vprašal, zakaj šest milijonov. Kdo je naredil cenitev, kdo je določil to ceno?"

Če obtožbe Janeza Janše držijo, se seveda poraja vprašanje: zakaj vlada omenjenih milijonov ni porabila za obnovo države po hudih poplavah? Navsezadnje so še vedno ljudje, ki zaman čakajo na to, kdaj bodo uresničene dane obljube ... No, medtem premier vlade kakopak ni imel pretiranih težav s selitvijo v novo, luksuzno stanovanje skoraj v središču Ljubljane, tudi za novoletno zabavo v Londonu je bilo več kot dovolj časa. Komu mar, če ob tem ljudje trpijo, če država evidentno propada in če na političnem odru že nekaj časa javnost zabavajo predvsem čisto pravi klovni ...

Igor Kupljenik / Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol