8. 12. 2023, 21:32 | Vir: STA

Ministrstvo ponuja milijon evrov za sofinanciranje protivetrne zaščite: kdo vse lahko kandidira za ta denar?

Profimedia

Najnižji znesek, ki ga lahko dobijo na razpisu uspešni kandidati, je 4000 evrov na posamezno vlogo.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v današnjem uradnem listu objavilo javni razpis za sofinanciranje naložb v vzpostavitev protivetrne zaščite s ciljem zmanjšanja posledic vetrne erozije, prilagajanja podnebnim spremembam in krepitve biotske raznovrstnosti. Na voljo je milijon evrov.

Kot piše v razpisu, se sredstva zagotavljajo iz proračunskih postavk ministrstva, in sicer bo 750.000 evrov primaknil Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, 250.000 evrov pa bo šlo iz državnega proračuna.

Profimedia

Kdo se lahko prijavi?

Na razpis zaprtega tipa se lahko prijavijo lastniki zemljišč na predvidenem območju vzpostavitve protivetrne zaščite, ki so določeni v uredbi o izvajanju ukrepa naložbe v osnovna sredstva in podukrepa podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdarskih proizvodov oziroma fizična ali pravna oseba, ki jo lastniki zemljišč na tem območju pooblastijo za vzpostavitev protivetrne zaščite.

Najnižji znesek dodeljene podpore znaša 4000 evrov na vlogo, podpora pa se dodeli v obliki poenostavljenega stroška in znaša 4000 evrov na sto metrov protivetrne zaščite. Vložitev vloge na javni razpis poteka od 29. decembra do vključno 29. marca 2024 do 14. ure.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol