R. K. | 14. 5. 2023, 07:00

Je napaka na Facebooku, ki je mnoge uporabnike spravila v zadrego, ponagajala tudi vam?

Profimedia

Mnogi slovenski uporabniki priljubljenega družbenega omrežja so se nejevoljni spraševali, kaj se dogaja.

Tudi slovenske uporabnike Facebooka je v petek presenetila nenavadna težava s tem družbenim omrežjem. Če je uporabnik obiskal profil druge osebe, je namreč družbeno omrežje tej osebi samodejno poslalo prošnjo za prijateljstvo, kar je med uporabniki, ki so neželjenje prošnje pošiljali ali prejemali, sprožilo precej zmede. 

Profimedia

Deževale so pritožbe

Številni uporabniki po svetu in v Slovenij so se zaradi tega pritoževali, da Facebook množično krši njihovo zasebnost, o napaki pa so se mnogi uporabniki razpisali tusi na priljubljenem spletnem forumu Reddit. Številni komentatorji so menili, da je s tem vohunjenja za drugimi uporabniki konec, našli pa so se celo takšni, ki so zaradi napake deaktivirali svoje uporabniške račune. Nekateri so trdili celo, da je Facebook poslal prošnje za prijateljstvo osebam, ki so jih želeli blokirati, piše N1.

Profimedia

Napaka v nedavni posodobitvi

Na dogajanje se pri tehnološkem velikanu Meta, ki stoji za tem družbenim omrežjem, najprej niso odzvali, nato pa so sporočili, da so napako že odpravili, zato uporabniki nenamernih prošenj za prijateljstvo od popolnih neznancev več ne bi smeli prejemati. Tiskovni predstavnik podjetja Meta je ob tem za Daily Mail pojasnil, da je bila napaka povezana z nedavno posodobitvijo aplikacije. "Napako smo odpravili, vsem se opravičujemo za morebitne nevšečnosti," je zaključil. 

V podjetju Meta so sicer pred kratkim napovedali množična odpuščanja. Odpustili naj bi kar 11.000 zaposlenih, so še spomnili pri N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol