17. 6. 2022, 10:01

Je Pogačarjev nastop na dirki po Sloveniji resno ogrožen? Kar dva izmed kolesarjev pozitivna na koronavirus

Profimedia

Okužbi pomenita dodatno težavo za ekipo v pripravah na dirko po Franciji, saj sta oba na razširjenem seznamu za nastop na francoski pentlji, kjer bo med drugim Pogačar branil skupno zmago in lovil že tretjo zaporedno.

Kolesarska ekipa UAE Team Emirates, katere član je slovenski zvezdnik Tadej Pogačar, je na svoji spletni strani sporočila, da sta bila dva izmed njihovih kolesarjev pozitivna na novi koronavirus. Švicar Marc Hirschi je tako odstopil od dirke po Švici, Danec Mikkel Bjerg pa od dirke po Sloveniji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Vsi drugi tekmovalci in strokovni štab moštva na obeh dirkah so bili takoj zatem testirani, njihovi rezultati so bili negativni.


Joel Suter Vegard Stake Laengen
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

"Na žalost smo tako kot številne druge ekipe tudi mi zabeležili primere s covidom-19. Pozitivna kolesarja imata trenutno blage simptome. Kolesarja, ki si z njima delita sobo, veljata za stike z visokim tveganjem, zato smo se v interesu zdravja odločili, da je najbolje, da odstopita tudi onadva. Škoda, vendar je virus še vedno med nami, zato redno spremljamo športnike, da smo previdni, kolikor smo lahko," je dejal zdravstveni direktor ekipe Adrian Rotunno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.