16. 6. 2022, 14:36 | Vir: STA

Slovenija na nogah pozdravlja naše kolesarje

Twitter/Tour of Slovenia

Na dirki po Sloveniji današnja etapa poteka od Ptuja do Rogaške Slatine. Druga etapa je edina prava priložnost, da v ospredje pridejo specialisti za sprint.

Dan za drugo etapo dirke po Sloveniji od Ptuja do Rogaške Slatine, kjer se v boju za zmago pričakuje skupinski sprint. V zelenici majici vodilnega je včerajšnji zmagovalec Rafal Majka. Kolesarji so z 174,2 km dolgo etapo začeli ob 10.50, v cilju pa bodo okoli 15. ure.

Zopet sijajni prizori, saj je ob progi ogromno navijačev, na cesti pa silovit tempo in polno dogajanja. 28. dirka po Sloveniji je za zdaj upravičila vsa pričakovanja.     

Tudi druga etapa letošnje dirke navdušuje!

Pričakovali smo miren dan v glavnini in sprint za etapno zmago, a je dogajanje na glavo obrnil Bahrain Victorious, ki je s taktiko silovitega tempa razredčil skupino najboljših. Odpadli so tudi najboljši sprinterji, na čelu dirke pa še naprej silovito kolesari Matej Mohorič. Tadej Pogačar in Rafal Majka sta tik za njim.

Prvo etapo od petih je tako dobil Poljak Rafal Majka, ki je skupaj s Pogačarjem in s še enim Slovencem Domnom Novakom (Bahrain Victorious) narekoval tempo zadnjih 60 km, na koncu pa v troboju izvedel uspešen ciljni napad in zmagal z dvema sekundama razlike.

Etapa s startom na Ptuju je kolesarje sprva peljala skozi Slovenske gorice do Šentilja, na poti nazaj v Maribor pa je edini kategoriziran vzpon na Kresnico. Iz drugega največjega slovenskega mesta je karavana nadaljevala do Slovenske Bistrice, Šentjurja, Šmarij pri Jelšah in do cilja v Rogaški Slatini.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord