A. B. | 28. 10. 2022, 09:04

Je v Ljubljani zares zagorelo na istem mestu kot pred enim letom? Imamo pojasnila pristojnih

Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

Gost črn dim, ki se je valil z območja Šentvida, je prestrašil lokalne prebivalce, mnogi so se ustrašili, da se bo požar razširil kot pred enim letom. Takrat je namreč nastala večmilijonska škoda. 

V večernih urah, okoli 18. ure, je na območju Šentvida v Ljubljani močno zagorelo. Gost dim se je valil po določenih območjih prestolnice, kasneje pa je predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana pojasnila, da je gorel skladiščni objekt. "Doslej smo ugotovili, da je prišlo do požara večjega
obsega v skladišču na Plemljevi ulici v Ljubljani," so sporočili iz Policijske uprave. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Vzrok požara

Na kraju so posredovali gasilci, ki so objekt v velikosti okoli 2000 kvadratnih metrov pogasili v roku ene ure in si pri tem močno oddahnili. Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana je po gašenju pojasnil, da je bil požar ob prihodu intervencijskih služb polno razvit. 

Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

Policisti so kraj zavarovali in zbirajo obvestila, vzrok za nastanek požara zaenkrat še ni znan. Pojasnili so tudi, da je nastalo za nekaj sto tisoč evrov škode, a da v objektu, kjer imata skladišče dve oškodovani podjetni, ni bilo nikogar, zato na srečo ni bil nihče poškodovan. 

Ne gre za isti objekt kot pred enim letom

Konec novembra preteklo leto je prav na navedenem mestu divjal močan požar. Sprva so ob 4. uri zjutraj zagorele palete pred stavbo, požar pa se je kasneje razširil v notranjost objekta. Jure Dolinar, vodja intervencije, je takrat povedal, da je bil požar pogašen že okoli 14. ure. "Vendar je zaradi konstrukcije, ki se je podrla sama vase, precej žarišč še ostalo," je pojasnil. Težava je bila v tem, da s curki vode niso mogli priti do posameznih žarišč, ta pa so se posledično znova vžigala.

Po takratnih podatkih Policije v požaru in intervenciji ni bil nihče poškodovan, nastala pa je večja gospodarska škoda v več podjetjih.

"V skladišču, ki je zagorelo, so bili stroji in oprema," je za N1 povedal Okorn, policisti pa so dodali, da "ne gre za isti objekt, ki je bil poškodovan v lanskem požaru (ostanki objekta so bili odstranjeni)", a da se objekt, ki je zagorel, nahaja v neposredni bližini. 

Aleksandra Saša Prelesnik

"Se pa objekt nahaja v neposredni  bližini. V konkretnem primeru iz lanskega leta, kjer je nastala večmilijonska škoda, smo po zaključeni preiskavi požara, 28. 2. 2022, na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo po 10. odstavku 148. člena Zakona o kazenskem postopku," so izjavo zaključili na Policiji. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol