R. K. | 17. 10. 2022, 13:52

Afera odrezana roka: Julija Adlešič po odsluženi zaporni kazni maha iz toplih krajev

Instagram/Julija Adlešič

Simpatična mladenka, ki je pozornost javnosti pritegnila s sodelovanjem v poskusu ene največjih zavarovalniških goljufij pri nas, si je privoščila oddih.

Svetlolasa Julija Adlešič, ki jo je javnost spoznala kot glavno akterko v poskusu zavarovalniške goljufije, ki je postal znan kot afera odrezana roka, te dni prostost uživa v toplih krajih. Nekaj utrinkov z dopusta je delila tudi na Instagramu, s čimer je na družbenem omrežju ponovno pritegnila pozornost.

Adlešičeva je, kot kaže, te dni v sončnem Monaku, kjer je v lahkotnih poletnih oblačilih pozirala tudi za nekaj fotografij, ki jih je objavila na Instagramu. Kljub tuji deželi in toplemu vremenu pa je očitno, da na fotografijah skriva levo roko, ki si jo je poškodovala v odmevnem poskusu goljufije.

Na prostost je bila izpuščena po tem, ko je junija v zaporu na Igu odslužila še zadnja dva tedna zaporne kazni, ki sta ji po dolgotrajnem priporu še ostala, ko je bilo sojenje končano. Sodišče ji je v obsodbi izreklo eno leto in sedem mesecev zaporne kazni, a je večino tega časa že prestala v priporu, poročajo Slovenske novice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julija Adlešič (@julija.adlesic)

Njen partner je še vedno za zapahi

Afera, v kateri si je takrat 21-letna Adlešičeva s krožno žago odrezala roko in to skušala prikazati kot nesrečo, še prej pa se za visoke zneske zavarovala pri več zavarovalnicah, je v Sloveniji odmevala pred tremi leti. Pri poskusu goljufije je sodelovala s svojim partnerjem Sebastienom Abramovom, ki je še vedno zaporu.

Abramova je sodišče v aferi odrezana roka obsodilo na dve leti in šest mesecev zaporne kazni. Proti njemu trenutno poteka še eno sojenje, v katerem mu tožilstvo očita umor svojega nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, ki jo je po lastnih trditvah ponesreči ustrelil med čiščenjem puške.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord