R.S. | 16. 7. 2023, 13:20

Ob pravem času na pravem mestu: prostovoljni gasilec pomagal rešiti življenje utapljajoče se deklice

Profimedia/posnetek zaslona/fotomontaža

"Ko sem videl, da nihče ni prišel pomagat, sem si rekel, zakaj ne bi jaz," je povedal požrtvovalni gasilec. 

V Termah Ptuj bi lahko prišlo do tragedije. V enem izmed bazenov se je utapljala 7-letna deklica, življenje pa sta ji z oživljanjem rešila reševalec ter prostovoljni gasilec Uroš iz PGD Savci, poroča Lokalec. Prostovoljni gasilec je delil podrobnosti o incidentu. "S partnerico sva se šla kopati, malo si oddahniti. Preden sva se sploh začela kopati, je partnerica videla, da moški nese mlado dekle na rokah ven iz bazena. Bila je neodzivna," je začel pripovedovati. 

Posnetek zaslona

Moški je klical na pomoč in reševalce. "Ko sem videl, da nihče ni prišel pomagat, sem si rekel, zakaj ne bi jaz. Reševalec je že vmes začel deklico oživljati, ko sem jaz pristopil. Reševalcu sem pomagal tako, da sem dekletu zvrnil glavo nazaj, da se je sprostila dihalna pot"

Na srečo je bilo oživljanje uspešno. "Ko se je začela odzivati po kakšni minuti oživljanja, sva jo dala lepo na bok, da je voda stekla ven. Nato sva z drugim reševalcem šla po ležalnik, da smo jo dali na suho in jo pokrili. Ko so prišli drugi reševalci, sem jim povedal, kaj se je zgodilo. Na koncu sem tudi ugotovil, da je deklico iz vode nesel njen oče. Pomagal sem jim in pospravil za njimi". Prostovoljec je pohvalil očeta deklice, saj je "deloval zelo zbrano in kljub vsemu ohranil mirno kri"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol