26. 5. 2022, 07:00

Kaj imata skupnega Urška Klakočar Zupančič in Melania Trump?

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Poleg tega, da sta obe Slovenki, ju povezuje še nekaj zelo posebnega! Vas zanima, kaj bi to lahko bilo?

Melania Trump velja za eno najbolj znanih Slovenk. Življenjska pot je našo slavno sorojakinjo pripeljala vse do Bele hiše, kjer je štiri leta 'hodila v čevljih' prve dame ZDA.

Je lahko kaj sploh še bolj laskavo od tega?

Slovenski turistični produkt - 'vino First Lady' (Prva dama) v čast nekdanji sokrajanki Melaniji.

Slovenski turistični produkt - 'vino First Lady' (Prva dama) v čast nekdanji sokrajanki Melaniji.

Bobo

Medtem je Urška Klakočar Zupančič kot prva ženska zasedla položaj predsednice slovenskega državnega zbora. Magistrica, pravnica in nekdanja sodnica je po protokolu postala drugi najpomembnejši človek v državi, takoj za predsednikom vlade.

Kot izhaja iz njenega življenjepisa, se je tudi ona zelo zgodaj podala v svet. V gimnazijskih letih je kar nekaj časa preživela v mističnem mestu Glastonbury v jugozahodni Angliji.

A vrnimo se v njuna zgodnja leta ...

Preden sta obe postali svetovljanki, sta živeli v istem mestu. Govorimo o Sevnici, kjer je - kot je znano in kot je tudi sama večkrat povedala - svoje otroštvo in mladost preživela Melanija.

Profimedia

Iz mesta ob Savi, ki je znano po svojem čudovitem srednjeveškem gradu na griču nad starim mestnim jedrom, prihaja tudi Klakočar Zupančičeva. Čeprav že več let prebiva v Ljubljani, se rada vrača v domačo Sevnico, saj je nanjo še vedno zelo navezana.

Glede na to, da je med znanima Sevničankama "samo" sedem let razlike, ni čisto nemogoče, da se njune poti v preteklosti niso že kdaj prekrižale.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.