J. Z. | 30. 8. 2022, 15:18

Kaj je o presenetljivem odstopu Marte Kos zapisala Nataša Pirc Musar: "Sporočam, da to ..."

Bobo/fotomontaža

Čeprav se predvolilna bitka še ni uradno začela, pa kandidati že sprejemajo odmevne odločitve. Na nepričakovano potezo Kosove se je odzvala tudi ena od kandidatk, ki jo ankete postavljajo visoko. 

Diplomatka Marta Kos je svojo kandidaturo je uradno napovedala konec junija, ko je dejala, da bo v primeru izvolitve odstopila kot podpredsednica Gibanja Svoboda. Sedaj pa je sporočila, da se iz osebnih razlogov umika iz predsedniške bitke

Na njeno odločitev se je že odzvala odvetnica Nataša Pirc Musar, ki je bila sodeč po rezultatih javnomnenjskih anket ena njenih večjih tekmic v bitki za predsedniški stolček.

Poleg Pirc Musarjeve pa ankete dobro kažejo še nekdanjemu zunanjemu ministru Anžetu Logarju

"Ob novici, da Marta Kos odstopa od kandidature, s poti po Primorski sporočam, da to osebno odločitev Marte spoštujem," je Pirc Musarjeva zapisala na Twitterju.  

Nataša Pirc Musar je dodala, da je osredotočena na svojo kandidaturo, "trenutno vso pozornost namenjamo zbiranju podpisov, kjer dobro napredujemo".

Kakšna bo njena nadaljnja vloga v stranki?

Kosova je mnoge presenetila, ko je sporočila, da odstopa od kandidature zaradi "spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov".

Bobo

Iz stranke so sporočili, da bodo o odločitvi Kosove in nadaljnjih korakih organi stranke razpravljali v prihodnjih dneh. Kot so še poudarili, se bodo osredotočili na lokalne volitve.

Kosova je ob tem poudarila, da verjame v solidarno Slovenijo, v državo, kjer se ljudje spoštujejo in si zaupajo ter drug drugemu pomagajo.

Zatrdila je, da se bo za te vrednote še naprej borila kot podpredsednica največje vladne stranke.

Hkrati se je zahvalila vsem, ki so že podprli njeno kandidaturo in poudarila, da ostaja zvesta podpornikom, kot tudi skupnim vrednotam in domovini Sloveniji.

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO