R. K. | 28. 12. 2022, 17:15

Kaj počne Borut Pahor kot navaden državljan?

Instagram/Borut Pahor

Bo 32 letih opravljanja različnih političnih funkcij nič več v službi ljudstva.

Nekdanji slovenski predsednik je že nekaj dni, vse odkar je predsedniški stolček prepustil svoji naslednici Nataši Pirc Musar, čisto navaden državljan. Kot tak si najbrž časovno in organizacijsko veliko lažje privošči vsakdanje radosti povprečnega Slovenca, kakršna je na primer obisk picerije.

Tokrat se je znašel v priljubljeni ljubljanski piceriji Parma, kjer je obujal spomine na čase svoje mladosti. Na Instagramu pa ni pozabil deliti fotografije.

Pahor pohvalil vzdušje

"Prvič sem bil v legendarni piceriji Parma pred skoraj 40 leti, kot študent. In potem nič več," je državljan Pahor razkril v svoji objavi. Dejal je, da je vesel, da ga je pot spet zanesla tja, kjer je ugotovil, "da je vse po starem, edino pice in solate so sveže."  Dodal je fotografijo, na kateri je videti, kako je juho. Ob tem je pohvalil vzdušje v restavraciji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Nekdanji predsednik je sicer različne politične funkcije opravljal od leta 1990, ko je bil izvoljen v Skupščino Socialistične republike Slovenije. V svoji politični karieri je med drugim opravljal vse tri najvišje politične funkcije v državi - bil je tako predsednik državnega zbora kot tudi predsednik vlade in predsednik države. Med drugim je bil evropski poslanec.

Legendarna pa je tudi picerija, ki jo je Pahor obiskal. Znana je namreč kot čisto prva picerija v tedanji Jugoslaviji. Odprli so jo leta 1974.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord