R.S. | 19. 11. 2022, 18:06

Kaj porečete na ta dosežek? Britanski medij je našo prestolnico uvrstil na pomemben seznam

Profimedia

Ljubljana je pred leti veljala za skriti kotiček Evrope, zdaj pa jo pozna čedalje več ljudi. Nad njo so navdušeni tudi Britanci. 

Britanski medij The Independent je Ljubljano uvrstil med šest najboljših trajnostnih destinacij, ki bi jih morali obiskati popotniki, je zapisala Mestna občina Ljubljana

V novi dokumentarni seriji Sustainable Travel International so Ljubljano izpostavili kot prelepo slovensko prestolnico, ki je lani osvojila prvo mesto na lestvici 20 najboljših zelenih prestolnic v Evropi.

V obrazložitvi so zapisali, da je Ljubljana prva evropska prestolnica, ki se je zavezala, da bo postala družba brez odpadkov, in da področju ravnanja z odpadki ter trajnostnemu urbanističnemu načrtovanju in razvoju mesta že leta posveča posebno pozornost.

Uredništvo

Regijski center za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana so izpostavili kot odličen primer regionalnega povezovanja in sodelovanja. Ta od leta 2015 oskrbuje skoraj četrtino Slovenije z zemeljskim plinom za proizvodnjo električne in toplotne energije.

V RCERO Ljubljana ločeno zbrane odpadke iz gospodinjstev pretvorijo v visokokakovosten kompost in energijo. Kar 95 odstotkov odpadkov predelajo v materiale, ki jih je mogoče reciklirati, ali v gorivo, kar pomeni, da jih le 5 odstotkov konča na odlagališču.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord