P.M. | 17. 11. 2022, 20:33

Jezni meščani: "Pot na Ljubljanski grad je v temi zaradi tega izjemno nevarna"

Profimedia/fotomontaža

Glede na to, da se v zimskem času zelo hitro stemni, je problem, na katerega opozarjajo, še posebej pereč.

Ljubljančani na spletni strani Mestne občine Pobude meščanov izražajo nezadovoljstvo nad tem, da nekateri obiskovalci Ljubljanskega gradu parkirajo svoj avtomobil kar ob cesti na grad. Eden od meščanov je zapisal: “Običajno je kolona dolga na desetine vozil in sega skoraj do ovinka ob Roški cesti. Takšno parkiranje onemogoča normalno hojo po pločniku in pešce sili, da del poti opravijo po cesti,” se je pritožil.

Ob tem je še opozoril, da je hoja po cesti v temi lahko skrajno nevarna. Do nezaželenega parkiranja avtomobilov, naj bi po njegovih besedah prihajalo predvsem v popoldanskih in večernih urah.

M.P..

A kljub tovrstnim pritožbam je pakiranje tam dovoljeno. Iz oddelka za redarstvo mestne uprave namreč odgovarjajo, da s tovrstnim parkiranjem za sedaj ne vidijo nobenih problemov: "Na Cesti slovenskih kmečkih uporov je parkiranje na pločniku ob določenih časovnih terminih skladno s cestno prometno signalizacijo dovoljeno," so argumentirali svoje stališče na oddelku za redarstvo, navaja Ljubljana Info.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord