N. V. | 22. 7. 2022, 10:38

Kaj potrebujejo gasilci? Tako jim lahko pomagate

Bobo

Kaj lahko naredite, da bodo naši junaki konec tedna lažje preživeli na požarišču? Govorili smo s poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom.

Poklicali smo poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana in ga vprašali, kaj lahko Slovenci v tem trenutku naredimo, da pomagamo gasilcem? Namreč povedal nam je, da so precej izmučeni ....

Psihofizično stanje naših junakov

Šestana smo vprašali, kakšno je stanje na bojišču z ognjenimi zublji? "Naši gasilci so utrujeni. Ampak so zadovoljni, da lahko pomagajo. Na tisoče gasilcev tukaj čuti obvezo, da pogasijo ta požar enkrat za vselej."

Zanimalo nas je, kako jim lahko priskočimo na pomoč

Gasilci so sporočili, da dodatne hrane in pijače ne potrebujejo. Da je te dovolj, potrjuje tudi Šestan. 

17. julija je po družbenih omrežjih zaokrožil poziv, da gasilci na požarišču potrebujejo hrano in vodo. "Takrat smo jo res potrebovali, ker je bila nedelja in so bile trgovine zaprte," pojasni Šestan.

"Od torka zjutraj naprej pa ni nobene težave. Gasilci imajo kuhano hrano, sadje, sladkarije, pijačo ..."

Poziva, da naj hrane in pijače Slovenci na kraj požara ne pošiljajo več, saj so skladišča polna.

Kaj torej lahko naredimo?

V tem trenutku lahko pomagate tako, da donirate pet evrov, tako da pošljete SMS-sporočilo s vsebino GASILEC5 na številko 1919.

Profimedia

Te donacije bodo, po besedah Šestana, prišle v roke Gasilski zvezi Slovenije, ki bo kupila gasilsko opremo za prostovoljna gasilska društva, ki so pomagala na tej intervenciji.

"Marsikatera društva so v tem požaru svojo opremo uničila ali poškodovala," pojasni, da bodo s sredstvi nadomestili uničeno in pokvarjeno opremo, prav tako pa bodo društvom "privoščili kaj novega".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol