19. 6. 2022, 11:49

Kaj se dogaja? Številni slovenski kraji ostali brez goriva

Bobo

Voznike na nekaterih črpalkah pričaka sporočilo, da goriva zaradi povečanega povpraševanja trenutno ni na zalogi.

Brez goriva so ostali številni slovenski kraji. Težave se pojavljajo po celotni Sloveniji, tako na bencinskem servisu OMV kot tudi na Petrolih, poroča 24ur.com. 

Bobo

Na Petrolu so za 24ur.com zagotavili, da se trudijo servise oskrbeti v čim krajšem možnem času. Dodali so tudi, da je panika odveč, saj ima Petrol zadostne zaloge. 

Kje so ostali brez goriva?

Trenutno so brez goriva ostali prebivalci Štajerske, Pomurja, Prekmurja, Zgornje Savinjske doline. Pa konkretneje Ilirska Bistrica, Velenje, Nova Gorica, poroča 24ur.com. 

Z izpadom goriv se srečujejo tako na OMV kot tudi na Petrolovih servisih. "Težave se pojavljajo po celotni Sloveniji," za 24ur.com priznava tudi Brigita Zorec s Petrola. Zagotavlja, da so izpadi le kratkotrajni ter da se na vsak takšen dogodek odzovejo takoj.

Povečan promet eden izmed krivcev

"Trudimo se, da bi bencinske servise oskrbeli v najkrajšem možnem času," je dejala ter dodala, da to včasih traja kakšno uro, včasih pa tudi nekoliko dlje.

"Naše prebivalstvo se odziva na napovedane podražitve goriv in si delajo zaloge. Poleg tega pa je povečano povpraševanje posledica tudi vikenda in povečanega tranzita po Sloveniji," še pravi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord