Uredništvo | 14. 6. 2023, 23:19

Kaj se dogaja v kabinetu Urške Klakočar Zupančič? Dve njeni ključni sodelavki v kratkem času dali odpoved

Profimedia

Ena od obeh zaposlenih, ki nenadoma zapuščata kabinet predsednice državnega zbora, je bila tam zaposlena kar 17 let. 

Po hodnikih hrama demokracije krožijo govorice, da naj bi v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič vladali burni odnosi in različni pogledi na to kako naj bi predsednica državnega zbora delovala. Pisarno Klakočar Zupančičičeve sta v kratkem času zapustili dve ključni sodelavki, kar je govorice, da so medsebojni odnosi napeti, še dodatno podžgalo.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Gre le za časovno naključje?

Prva je odšla dozdajšnja vodja kabineta Maja Jensterle, ki se je v državnem zboru zaposlila na zaupanje Klakočar Zupančičeve, nato pa še njena prva namestnica Katarina Ratoša, ki je bila kot strokovna sodelavka zaposlena že v kabinetih zadnjih desetih predsednikov državnega zbora. Da bi bil odhod dveh zaposlenih v tako kratkem času posledica resnejših nesoglasij, v kabinetu Klakočar Zupančičeve zanikajo. Kot pravijo, gre le za časovno naključje, piše 24ur.com.   

Jensterletova po poročanju navedenega medija odhaja s septembrom, zaposlitev je našla v družinskem zasebnnem podjetju, medtem ko bo njena namestnica, ki je bila v kabinetih desetih različnih predsednikov državnega zbora zaposlena 17 let, postala vodja kabineta predsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta.  

Žiga Živulovič jr./Bobo

Je Golobova stranka navznoter sprta?

V zadnjem obdobju naj bi sicer znotraj vodilne koalicijske stranke večkrat zavrelo, pred kratkim so se na primer v medijih razširile govorice, da je državna sekretarka Gibanja Svoboda Vesna Vuković zahtevala osebni pregled mobilnih telefonov vseh poslank in poslancev Gibanja Svobode, ker je menila, da je nekdo od njih novinarki spletnega portala N1 izdajal zaupne informacije.

Temu naj bi se poslanci Svobode uprli in od Goloba zahtevali, da jo razreši s funkcije, podprla naj bi jih celo Urška Klakočar Zupančič, piše Požarreport

Bobo

A predsednik vlade je namigovanja, da bo morala Vukovićeva zapustiti svoj položaj, kasneje za N1 zanikal. Zavrnil je tudi navedbe, da naj bi del poslanske skupine zahteval odstop Vučkovićeve ter dodal, da se v zadnjem času pojavlja "veliko polresnic, manipulacij in govoric, da je stranka navznoter sprta". Ob tem je zagotovil, da "nič ne bi moglo biti dlje od tega".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord