M. P. | 12. 5. 2022, 07:00

Bodo v zloglasnem celjskem hotelu kmalu živeli Kitajci?

Bobo

Celjski Hotel Celeia je bil popolnoma zaprt skoraj dve leti, a po nekaterih govoricah se zadnje čase v njem nekaj dogaja. Gre morda za prve hotelske goste ali kaj drugega?

Mnogi Celjani in Celjanke so se ob pogledu na zaprt hotel spraševali, ali je njegov čas že minil in ali bo po dveh letih epidemije sploh še odprl vrata.

Komu so namenjene hotelske sobe?

Da hotel ni več nenaseljen, a tudi ne v pravi hotelski vlogi, je nedavno poročal Večer. Zapisali so, da gostinske kapacitete, terase in vrtovi hotela še vedno samevajo. Medtem naj bi bile po njihovih informacijah 's terena' hotelske sobe namenjene samskim moškim oziroma samskim parom brez otrok.

Ob tem tudi omenjajo navedbe sosedov, da v sobah biva nekaj tujcev, ki delajo v Sloveniji.

Skope uradne informacije

Bolj uradna pojasnila je Večer skušal pridobiti od direktorja podjetja Eurotas hoteli, pod katero sodi poleg Hotela Evropa tudi Hotel Celeia, Aleksandra Pinterja. Ta jim je posredval sledeči odgovor: "Hotel je trenutno še zaprt, a stališče je, da če bi ga odpirali, bi ga odpirali zadnjega. Je pa opcijsko tudi varianta dezinvestiranja."

Na njihovo konkretno vprašanje, da se govori o preureditvi hotelskih sob v sobe, namenjene predvsem tujim delavcem, jim je Pinter odgovoril: "Ne, ne moremo jih preurediti kar v stanovanja, še vedno namembnost ostaja enaka. Zaenkrat. Kot rečeno, hotel trenutno ne obratuje za zunanje goste, obstaja možnost dolgoročnega najema namestitvenih kapacitet in zaenkrat je to to. Kot sem omenil, pa obstaja tudi opcija dezinvestiranja."

Hotel Celeia ima tri zvezice in leži na severovzhodnem robu središča mesta ob Mariborski cesti nasproti glavne avtobusne postaje. Do leta 2014 je bil v lasti nekdaj zelo znanega celjskega gostinca Zvoneta Štormana, ki pa ga je zaradi osebnega stečaja v prevzem moral prepustiti nepremičninskemu mogotcu Aleksandru Jančarju.

O govoricah, da bi v hotelu lahko bivali kitajski delavci

Pinterju je nekaj vprašanj zastavilo tudi naše uredništvo. Zanimalo nas je predvsem, ali držijo govorice o tem, da naj bi Celeio kupil podjetnik Kuli. Nadalje smo želeli preveriti tudi trditve, da bo omenjeni podjetnik v hotelu nastanil delavce s Kitajske, ki hodijo na delo v velenjsko Gorenje. Kot je znano, je tovarna od leta 2017 v rokah kitajskih lastnikov, ti pa želijo znamko Gorenje čim bolj približati kitajskim potrošnikom.

Do objave prispevka odgovorov na poslana vprašanja še nismo dobili.

Bi lahko držale sicer neuradne govorice, da bodo v hotelu bivali s Kitajske uvoženi delavci, ki delajo v Gorenju.

Bi lahko držale govorice, da bodo v hotelu Celeia bivali Kitajci, ki delajo v Gorenju?

Pinter za Večer: hotel še ni prodan

Medtem je Večer poročal, da se kot eden od možnih kupcev omenja Enes Draganović, ki ima v Arnovskem gozdu svoj Hotel A. Vendar je ta navedbe zanikal.

O govoricah glede Draganovića je Pinter za Večer povedal: "O govoricah težko govorim, marsikaj se sliši. Konkretno lahko le povem, kakšno je trenutno stanje. In to je, da zaenkrat hotel še ni prodan. Dezinvesticija, ki sem jo omenil, pa pomeni, da obstaja tudi možnost prodaje."

Bolj konkretne sklepe o prihodnosti Hotela Celeia naj bi, kot navaja Večer, sprejeli v mesecu dni. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord