13. 6. 2022, 13:58

Kaj vse je ob prvem obisku Maribora povedal Robert Golob?

Profimedia

Premier je med drugim poudaril, da resno računa na Mariborčane in Mariborčanke, ki imajo veliko znanja na področju ene izmed ključnih vladnih prioritet.

Predsednik vlade Robert Golob, ki je pred volitvami obljubil, da bo kot premier najprej obiskal štajersko prestolnico, se mudi v Mariboru. Tam je obiskal Agencijo za energijo, se srečal tudi s tamkajšnjimi predstavniki na področju energetike, dal pa je tudi izjavo za javnost.

Bobo

Lahko Maribor postane center slovenske elektroenergetike?

V izjavi je predsednik vlade povedal, da verjame, da ima Maribor vse potenciale, da postane center slovenske elektroenergetike, kar je po njegovih besedah že nekoč bil. "To je moje prvo sporočilo za danes," je ob tem dejal Golob. V drugem sporočilu je izpostavil zeleni preboj in podnebne prihajajoče spremembe kot eno ključnih prioritet te vlade. 

Bobo

Štajerska prestolnica ima potencial na področju zelene energije

Dejal je tudi, da resno računa na Mariborčane in Mariborčanke, da se vladi s svojim velikim znanjem, ki ga imajo na področju obnovljivih virov energije in energetike, pridružijo. Kot je povedal, je to tisto, kar od nas pričakujejo bodoče generacije.

"Verjamem, da ima ravno področje zelenega preboja v Mariboru izjemen potencial in ga bomo znali tudi izkoristiti," je v štajerski prestolnici dejal Golob.

STA

Po neuradnih informacijah, ki so jih povzeli nekateri slovenski mediji, naj bi se Golob srečal tudi z mariborskim županom Sašo Arsenovičem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord