24. 5. 2022, 17:50

Policija ovadila Arsenoviča - kaj sledi?

STA

Incident, ki se je zgodil pred Teniškim klubom Branik, se seli na sodišče. Kakšna je zagrožena kazen?

Po aprilskem incidentu, v katerem sta bila vpletena župan Saša Arsenovič in mladoletnik, so s policije sporočili, da so zdaj zaključili kriminalistično preiskavo in z ustreznim aktom seznanili pristojno tožilstvo, in da primera niso ovrgli, piše Večer.

Policija je po zbranih podatkih in obvestilih na tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, za katero je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Kot so pri Večeru še zapisali, je pričakovati, da bo tožilstvo, preden se odloči, ali bo zoper Arsenoviča postopek nadaljevalo, počakalo na mnenje izvedenca, ali je odrgnine na vratu mladoletnika sploh mogoče kvalificirati kot lažjo telesno poškodbo.

Pravna podlaga

122. člen kazenskega zakonika določa, da je za lahko telesno poškodbo mogoče šteti, kadar je zaradi tega začasno okvarjen ali oslabljen kakšen del telesa ali organ, ali je poškodovančeva zmožnost za delo začasno zmanjšana, ali je prizadeta njegova zunanjost oziroma ali je začasno okvarjeno njegovo zdravje.

Iz mladoletnikovega poškodbenega lista pa izhaja, da je po incidentu imel vidne le odrgnine in modrice po vratu ter blago boleče koleno, drugih poškodb ni bilo zaznanih, piše časnik.

Župan je za Večer povedal, da z ovadbo policije ni seznanjem in da zagotovo ni storil nobenih kaznivih dejanj: "Postopkov, pri katerih ni podanega niti utemeljenega suma, da bi storil kakršnokoli kaznivo dejanje, in se uporabljajo zgolj v politične namene, ne morem niti ne želim komentirati. S pristojnimi organi bom, če bo to potrebno, aktivno sodeloval, drugih izjav in komentarjev pa do zaključka postopka ne bom dajal."

Arsenoviču tudi odškodninska tožba?

Na ovadbo policije pa se je za časnik Večer odzval oče mladoletnika, ki se še ni odločil, ali bo zoper Arsenoviča sprožil tudi zasebno odškodninsko tožbo. "Odločitev o tem bom sprejel po posvetovanju z odvetniki, primarna zadeva zame je trenutno kazenska ovadba," je dejal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol