22. 2. 2024, 07:51 | Vir: STA

Kako bo potekalo zdravstvo po preklicu soglasij za nadurno delo?

Borut Živulović /BOBO

Ministrstvo bo z vodstvi zavodov govorilo o organizaciji dela po začetku veljave preklicev soglasij za nadurno delo.

Na ministrstvu za zdravje bosta po neuradnih informacijah dopoldne potekala sestanka z vodstvih zdravstvenih zavodov. Predstavniki ministrstva se bodo najprej sestali z vodstvi ustanov sekundarne in terciarne ravni zdravstva, nato pa še primarne ravni. Govorili bodo o poteku dela ob začetku veljave preklicev soglasij zdravnikov za nadurno delo.

Marca se bodo namreč začeli uveljavljati vloženi preklici soglasij zdravnikov za nadurno delo, kar bo po nekaterih opozorilih vodilo v okrnjeno delo na nekaterih oddelkih zdravstvenih ustanov po državi.

Profimedia

Na ministrstvu za zdravje so sicer za STA v sredo napovedali, da bodo do danes zbrali zadnje ažurne podatke o številu preklicev soglasij.

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides stavka od 15. januarja. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Po več pogajalskih sejah z vladno stranjo, ki sodeč po izjavah predstavnikov obeh strani niso prinesla napredka, je glavni stavkovni odbor Fidesa na seji 30. januarja soglasno sprejel sklep, da vodstvom zdravstvenih zavodov predajo preklice soglasij za nadurno delo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol