P.M. | 1. 10. 2022, 20:30

Marjeta Tonin razkrila moževe politične ambicije

Bobo

Vodja Nove Slovenije in nekdanji obrambni minister po besedah svoje žene cilja zelo visoko, kam točno?

V oddaji Ena na Ena je pri Urošu Slaku tokrat gostoval prvak NSi Matej Tonin. Voditelj je politka med drugim soočil z vprašanjem, ali prevzema politično odgovornost za plačilo 70 milijonov evrov, ki jih bomo davkoplačevalci plačali iz proračuna, ker je podpisal pogodbo o nakupu boxerjev, vlada pa jo je razveljavila.

Tonin je pojasnil da če "takrat v Afganistanu naši vojaki ne bi imeli močnega oklepnega vozila, bi žal domov dobili štiri vojake v 'trugah'". Zato je še enkrat poudaril, da je njegova odgovornost kot ministra bila, da slovenskim vojakom zagotovi najboljšo zaščito.

"Bil je bolj sramežljive sorte ...

V predstavitvenem prispevku smo lahko videli tudi njegovo življenjsko sopotnico Marjeto, ki je odgovarjala na novinarska vprašanja o svojem možu. Zakonca sta starša osemletne Julije, šestletne Evelin in triletnega Ožbeja, družina pa živi v Zgornjem Tuhinju.

Bobo

Matej in Marjeta Tonin sta skupaj že od njenih najstniških let. Na prvi zmenek sta šla v Ljubljano. Oba se ga spominjata kot nekaj posebnega. Tudi zato, ker je pobudo, da postaneta par, dala Marjeta.

"Matej takrat ni bil tako zgovoren in pogumen, kot je danes, zato mu kar ni uspelo najti pravih besed. Pa sem se jaz ojunačila," je smeje povedala Marjeta.

O možu je tudi dejala, da ima enostavno rad Slovenijo, ob tem pa dodala, da se sam nekoč vidi v vlogi predsednika vlade. Njegovo prepričanje je namreč, da le na ta način in na takšnem položaju lahko resnično naredi nekaj dobrega za svojo državo, je razložila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol