12. 5. 2022, 21:59 | Vir: STA

Kako se je na predlog Svobode odzval SAB?

Bobo

Po odločitvi izvršnega odbora bo odločal še svet stranke. Kakšno stališče trenutno zavzema stranka SAB do združitve z Gibanjem Svoboda?

Izvršni odbor SAB je sprejel sklep, s katerim svetu stranke predlaga, da podpre predlog Gibanja Svoboda za združevanje socialno-liberalnih strank in pooblasti predsednico Alenko Bratušek za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka. Za vodenje postopkov združevanja je IO pooblastil generalnega sekretarja SAB Jerneja Pavliča.

Izvršni odbor stranke je na današnji seji podprl tudi predlog predsednika stranke Gibanje Svoboda in najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, da stranka SAB sodeluje v vladi, Bratuškova pa prevzame vodenje ministrstva za infrastrukturo, so sporočili iz SAB.

Bobo

Zasedal tudi svet stranke Gibanje Svoboda

Danes je sicer zasedal tudi svet stranke Gibanje Svoboda, ki je prav tako sprejel sklep o povezovanju s strankama LMŠ in SAB. To se bo po Golobovih besedah odvijalo pospešeno, tudi zato so obe stranki povabili k sodelovanju v vladi.

Tudi prvaku LMŠ Marjanu Šarcu bo namreč, kot kaže, pripadlo ministrsko mesto v novi vladi, je kandidat za obrambnega ministra.

STA

Tako LMŠ kot SAB je na aprilskih državnozborskih volitvah podprlo manj kot štiri odstotke volivcev, kar pomeni, da sta stranki ostali pod parlamentarnim pragom.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec