N. V. | 5. 5. 2022, 17:55

Koga je tokrat na kavo povabil Robert Golob? Razkrivamo tudi, o čem sta govorila

Bobo
Koga je tokrat na kavo povabil Robert Golob? Razkrivamo tudi, o čem sta govorila (foto: Bobo)

"Spila sva kavo in malo poklepetala," je po srečanju povedal politik.

Po informacijah N1 je predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob tokrat na prvo srečanje po volitvah povabil Marjana Šarca, predsednika na volitvah neuspešne LMŠ. Dobila sta se v prostorih stranke Gibanje Svoboda. O čem sta se pogovarjala?

"Spila sva kavo in malo poklepetala," je po srečanju dejal Šarec. 

Na vprašanje, ali sta se že dogovorila, kako bi lahko LMŠ in Šarec osebno sodelovala z bodočo vlado, je Šarec odgovoril, da konkretnih dogovorov še ni.

Znano pa je, da bosta sodelovala

Je pa že znano, da bodo v Gibanju Svoboda sprejeli strokovne kadre iz dosedanje poslanske LMŠ, tako imenovane strokovce.

Prav tako naj bi bil Golob pripravljen na nižje položaje od ministrskih sprejeti tudi nekatere dosedanje poslance LMŠ.

Bo dobil mesto v novi vladi?

Ugibanja, kaj bosta, če kaj, v novi vladi Alenka Bratušek, predsednica SAB, in Marjan Šarec, ki se ga je omenjalo kot kandidata za ministra za obrambo, so še v zraku. Nekateri naši sogovorniki sicer dvomijo, da bi si lahko uspela izboriti ministrsko mesto.

Prav tako ni skrivnost, da so v LMŠ naklonjeni združitvi levo-liberalnih strank, torej Gibanja Svoboda, LMŠ in SAB, kar bi se zgodilo postopoma, vendar po nekaterih napovedih še pred jesenskimi lokalnimi volitvami. "Tudi o tem konkretnega dogovora danes ni bilo," je za N1 dejal Šarec in napovedal, da se bosta z Golobom še srečala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.