24. 1. 2024, 10:24 | Vir: STA

Kakšno vreme lahko pričakujemo do konca tedna?

Profimedia

Dopoldne bo oblačno, popoldne sledi zjasnitev.

Dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v jugozahodnih krajih. Po nekaterih nižinah bo sprva še megleno. Popoldne se bo, razen v severovzhodnih krajih, delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno. Tu in tam lahko pade kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj Celzija.

V petek bo deloma jasno, več oblačnosti bo v severovzhodnih krajih. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne se bo od severozahoda postopno pooblačilo. Do sobote zjutraj se bo spet zjasnilo in v soboto bo precej jasno.

Naši kraji so na severnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Iberskim polotokom, ciklon pa je nad Skandinavijo in Severnim morjem. Z zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka toplejši in bolj vlažen zrak.

Danes bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden. V četrtek pa bo zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol