R. K. | 8. 11. 2022, 19:21

VIDEO: Kandidat za svetnika dirjal z neregistriranim avtomobilom: "Kakšen adrenalin doživljam, kot da bi šmrkal koko"

Profimedia/Facebook/Mara R. Sirako/fotomontaža

Po družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek enega izmed kandidatov na letošnjih lokalnih volitvah, kako na cesti povzroča splošno nevarnost.

Kandidat za piranskega občinskega svetnika na listi Gašparja Gašparja Mišiča Srečko Savič je z videom, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, dvignil javnost na noge. Na njem je videti, kako v neregistiriani 'stoenki' neprivezan dirja po Portorožu, s čimer ogroža tako sebe kot tudi druge udeležence v prometu. Mišič ga je že pozval k javnemu opravičilu.

Neodgovorno vedenje kandidata za občinskega svetnika Pirana Srečka Saviča, ki je z vratolomnim posnetkom razburil javnost, je sprožilo številne odzive. Na posnetku, ki je videti kot nekakšen poskus promocijske objave pred volitvami, Savič pritiska na plin avtomobila Zastava 101 in dirja po portoroških ulicah, ob tem pa vozilo v nekem trenutku celo obrača z ročno zavoro

"Nisem Boris Popovič, nisem Sandi Čeligo, nisem Norbedo, nisem vsi ti nesposobni. Sem Savič Srečko in sedaj vam bom pokazal, kaj znam," kandidat za občinskega svetnika napove na začetku posnetka. V nadaljevanju je videti, kako s snemalcem dirjata po cesti, tudi med pešci in kolesarji, Savič pa se med drugim navdušuje tudi nad dekletom na rolerjih.

Po Mišičevem pozivu se je javno opravičil

V nadaljevanju se loti tudi prehitevanja, hkrati pa v videu večkrat nagovori volivce, na primer z besedami: "Obkrožite Gašpar Gašpar Mišić in četrti na listi Savič. Jaz vas bom popeljal v nove zmage." V nekem trenutku začne pojasnjevati tudi, kako so nekoč bežali pred policijo. "Kakšen adrenalin doživljam, kot da bi šmrkal koko. Nisem nikoli, ampak kot da bi," so bile med drugim njegove besede.

Savičevo ravnanje je obsodil tudi Gašpar Gašpar Mišič in ga je pozval k javnemu opravičilu. "Osupli smo nad nepremišljenim ravnanjem Srečka Saviča in ga najostreje obsojamo. Težko razumemo, kako je do takšnega neodgovornega ravnanja sploh lahko prišlo, saj je povsem nesprejemljivo in v nasprotju z našimi temeljnimi vrednotami in prizadevanji", je dejal po poročanju Regionala.

Žiga Živulović jr./Bobo

Kmalu zatem se je odzval tudi Savič in se javno opravičil: "Srečko Savič se javno opravičujem in svoje dejanje obžalujem ter vse kritike sprejmem z obljubo, da se ne bo več zgodila takšna ali podobna nepremišljenost. Posnetek ni nastal za javno objavo, zato toliko bolj obžalujem svoje nepremišljeno dejanje," so navedli pri omenjenem mediju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol