N. Vo. | 23. 3. 2024, 20:33

Kaos na slovenski avtocesti: "Na cesti je toliko toče! Deluje kot sneg. V težjih razmerah še nisem vozila!" (VIDEO)

arhiv uredništva

Slovenijo je v večernih urah zajel vremenski kaos. Močno deževje, veter in toča delajo preglavice na cestah. Iz avtoceste se nam je oglasila bralka, ki opozarja, da v tako hudih razmerah še ni vozila.

Bralka, ki je vozila po štajerski avtocesti od izvoza Šentrupert proti Ljubljani, nam je zaupala, da je bilo najhuje  v okolici Vranskega vse do Trojan. Po podatkih Arsa je bil v Ljubljani največji sunek vetra - 95 km/h, na Trojanah celo do 100 km/h! 

"Na cesti je toliko toče, da deluje kot sneg. V težjih razmerah še nisem vozila. Res je nevarno," ob tem pa je dodala, da "če bi vedela, da bo takšno neurje, se ne bi odpravila na pot. Ostanite doma." Po avtocesti se ne da voziti več kot 35 km/h, opozarja. To nazorno prikazujejo tudi posnetki, ki jih je s pomočjo sovoznika posnela med vožnjo, med katero rok niti za trenutek ni umaknila s krmila, oči pa ne s ceste.

Močni nalivi z bliskanjem in grmenjem delajo preglavice tudi v preslolnici, veter s cest in pločnikov podira in nosi vse, kar ni pritrjeno na tla.

Promet.si ob tem opozarja: Ponekod po državi so možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra, lahko tudi točo, prilagodite hitrost in način vožnje danim razmeram. Voznike opozarjamo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano! Na posameznih odsekih nastajajo zastoji.
V Šenčurju na Pipanovi cesti je popolna zapora zaradi požara.
V Ljubljani na cesti Pot Roberta Blinca je popolna zapora zaradi podrtega drevja.
Na cesti Ljubljana - Medvode, na Celovški cesti je promet oviran zaradi nedelujočih semaforjev.
Na cesti Rodica - Mengeš na Jarški cesti je promet oviran zaradi nedelujočih zapornic.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol