R. K. | 14. 3. 2024, 21:12

Je Karl Erjavec v Tarči nakazal svojo vrnitev? "Če se želi levi pol okrepiti, bo moral ... "

RTV/Posnetek zaslona

Nekdanji politik, ki smo ga po dolgem času videli v javnosti, je prepričan, da so volivci premalo cenili stare politike.

Po dolgem času se je v javnosti pojavil nekdanji predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec, ki je v odaji Tarča na nacionalni televiziji kometiral dogajanje v Gibanju Svoboda. Ob tem je izpostavil politično neizkušenost njihovih članov in poudaril, da so nove obraze izvolili državljani, da bi preprečili "tako imenovani madžarski model" in izrazil prepričanje, da je razlog za številne težave ravno to, da v Gibanju Svoboda ni izkušenih politikov.

RTV/Posnetek zaslona

Ob govorjenju Karla Erjavca se je zdelo, danekdanji politik namiguje na svojo morebitno volitev in celo nagovarja volivce.

"Če se želi levi pol okrepiti ..."

Izpostavil je, da naj bi razlog priljubljenosti Matjaža Hana tičal v tem, da se je kalil več mandatov in je v politični obrti izkušen. Kot je dejal, večina poslancev največje koalicijske stranke nima politične zgodovine. V tej smeri je še nadaljeval in dejal, da ga zelo skrbi, kaj bo, ko bo prišlo volilno leto in bodo zopet na voljo novi politični obrazi.

"Jaz mislim, da na levem polu je bilo preveč teh sprememb, premalo se je cenilo stare politike, ki so imeli neko politično zgodovino. In jaz mislim da, če se želi levi pol okrepiti, bo moral uporabiti tudi te kapacitete," je dejal Erjavec in v tem trenutku najverjetneje ugotovil, da njegove besede preveč očitno zvenijo kot predvolilni nagovor, zato je hitro dodal: "Pa ne mislim sebe."

RTV/Posnetek zaslona

Pri desnici stalno isti obrazi

Na vprašanje, koga je imel v mislih, je dejal, da imamo mnogo ljudi in se obrnil k sogovorniku v studiu Borisu Koprivnikarju: "Že tukaj imamo nekdanjega podpredsednika vlade. In veliko ljudi, bivših ministrov in poslancev, ki so sedeli več mandatov," je dejal. Seveda ni odveč dodati, da v obe kategoriji spada tudi Erjavec.

"Če pogledate desnico, oni zelo skrbijo za svoj kader. Tam se mogoče zamenja četrtina poslancev." Po njegovih besedah imajo zato v parlamentu prekaljene poslance, ki imajo več mandatov. "To velja tako za NSi kot za SDS, stalno gledamo iste obraze, ki so pa seveda politično izkušeni in poznajo politične veščine," je prepričan Erjavec.

V oddaji poleg Erjavca in Koprivnikarja sodelujejo še Bogdan Biščak, Igor Lukšič, Sebastjan Jeretič in Boris Vezjak.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol