16. 10. 2022, 10:20 | Vir: STA

Boj za novega župana Ljubljane: poglejte, kdo se je kot naslednji podal v bitko za vodenje prestolnice

Profimedia

Čeprav dolgoletni prvi mož občine Ljubljana stolčka, na katerem sedi, ne misli tako zlahka prepustiti, pa bo imel na volitvah vendarle kar nekaj takšnih in drugačnih tekmecev.

Kandidat stranke SDS za župana Mestne občine Ljubljana je Igor Horvat. Kandidata za župana in listo za mestni svet so članice in člani mestnega odbora SDS Ljubljana soglasno potrdili na kandidacijski konferenci, ki je potekala v petek, so sporočili iz SDS.

Horvat, ki že vse življenje živi v Ljubljani, je podpredsednik odbora in dosedanji vodja svetniškega kluba SDS Mestne občine Ljubljana. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist.

STA

Listo za mestni svet bodo predstavniki vložili v torek, nato bodo kandidati za mestni svet in za župana na voljo za izjave, so še sporočili iz SDS.

Tudi Janković, Sojarjeva in Dedićeva

Kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana je minuli teden že vložil dosedanji župan Zoran Janković. NSi v boj za županski stolček v prestolnici pošilja Mojco Sojar, kandidaturo za županjo je napovedala tudi kandidatka zelene stranke Vesna Jasminka Dedić.

Rok za oddajo kandidatur se sicer izteče 20. oktobra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol